“ɴᴜʀꜱᴇ ᴍᴇɴᴊᴇʀɪᴛ”-ᴊᴀɴᴛᴜɴɢ ɪʙᴜ ᴛᴇʀʜᴇɴᴛɪ, ᴛᴇʀᴘᴀᴋꜱᴀ ᴄᴢᴇʀ ꜱᴇʟᴀᴍᴀᴛᴋᴀɴ ʙᴀʏɪ 34 ᴍɪɴɢɢᴜ

Kis3h “Nurse Menjer1t”-Jantvng Ibu Terh3nti, Terp4ksa Czer Selam4tkan Bayi 34 Minggu | Sesungguhnya pemerg1an ins4n tersayang itu sangat memer1tkan. Apa lagi jika ia berlaku tanpa dis4ngka-s4ngka. Mungkin itulah det1k cem4s yang dialami oleh seorang suami apabila kegemb1raan meny4mbut kelah1ran zur1at baru bertvkar menjadi moment dvka.

Kec0h si ibu pengs4n waktu check-up & denyvtan jantvng tiba-tiba terhenti..

Menerusi Facebook, Dr Redza Zainol semp4t berk0ngsi pengal4man mengendali seorang wanita yang sedang sar4t ham1l. Pada awalnya, si ibu dit3mui tidak sed4rkan diri di kaw4san parkir. Mal4ngnya denyvtan jantung wanita berkenaan sudah terh3nti, manakala bayi dalam kandvngan pula dilap0rkan keadaan lem4h.

Bayi pram4tang, 3 minggu berjuang dalam NICU sebelum pul4ng sebagai anak yat1m..

Mengen4ngkan ris1ko yang bak4l ditanggvng bayi berken4an, mereka akh1rnya memutvskan untuk melakvkan Caesarean (CZER) di usia kandvngan 34 minggu. Si kecil pram4tang tersebvt akh1rnya berjaya diselam4tkan dan ditemp4tkan di NICU selama 3 minggu bagi mendap4tkan raw4tan. Namun apa yang mervntun jiwa apabila si kecil yang berst4tus anak yat1m itu tidak berkesemp4tan untuk mer4sa susu ibunya.

Isteri bukan meng4da-ngada & tak salah tem4nkan mereka pergi check-up..
Susvlan itu, pak4r perub4tan berkenaan member1kan pes4nan buat para suami untuk sent1asa mengh4rgai dan bert0lak ansvr dalam membantu mering4nkan beb4n partner masing-masing. Malah tidak ada salahnya jika si suami menem4ni isteri melakvkan rutin check-up bagi mem4ntau tah4p kesih4tan diri dan kandvngan.

Sumber : Facebook Redza Zainol. Kis4h Dvnia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Yang Subscribers Channel Admin. Admin Doakan Dimurahkan Rezeki Selalu. Aamiin. TQ (^_^)