ʀᴇᴅᴀ ʙᴀʏɪ 18 ᴍɪɴɢɢᴜ ʟᴀʜɪʀ ᴛɪᴅᴀᴋ ʙᴇʀɴʏᴀᴡᴀ, ɪʙᴜ ᴘᴇꜱᴀɴ ᴜꜱᴀʜ ᴀʙᴀɪᴋᴀɴ ᴀꜱɪᴅ ꜰᴏʟɪᴋ

PILU Reda Bayi 18 M1nggu Lah1r Tidak Berny4wa, Ibu Pesan Usah Aba1kan Asid Folik | Bagi mereka yang mer4ncang untuk mem1liki cahaya mata, pengambilan asid folik adalah sangat pent1ng. Akan tetapi, terdapat segel1ntir ibu mengab4ikan supplement tersebut. Oleh itu, terdapat pula komplikasi menanti seperti yang dial4mi bayi kepada ibu ini.

Baby sah hid4p cystic hygroma… leher ada banyak ketulan cyst & p4ru-paru berair

Kis4h pilu Puan Siti Solehah bermula apabila bayi yang dikandvngnya dis4hkan mengh1dap masalah cystic hygroma pada 22 September lalu. Komplikasi ini menyeb4bkan anaknya mempunyai beberapa ketvlan cyst di bah4gian leher dan paru-paru menjadi berair.

Doktor pak4r sampai terd1am, baby mungkin tidak berny4wa lagi dalam pervt

Sewaktu melakvkan pemer1ksaan, pak4r perub4tan terd1am sebelum menjel4skan sitvasi krit1kal terbabit kepada Puan Siti dan suaminya. Mereka diberitahu bahawa bayi dalam kandvngannya bakvl gag4l disel4matkan jika tidak dibvang dengan kad4r segera.

Tidak berny4wa lepas dilah1rkan, para ibu ambil asid folik sebelum & di awal kandvngan

Namun dukac1tanya, bayi yang dikandvng oleh Puan Siti selama 18 minggu akh1rnya dilah1rkan dan telah menghembvskan n4fas ter4khir. Kini, suami isteri berkenaan reda dengan pem3rgian si kecil yang dinamakan sebagai Umairah itu. Dalam sebuah lagi posting, Puan Siti sempat berpesan kepada gol0ngan ibu supaya meng4mbil asid folik sebelum dan semasa meng4ndung.

Sumber: FB Siti Solehah, Kis4h Dvnia

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini


Yang Subscribers Channel Admin. Admin Doakan Dimurahkan Rezeki Selalu. Aamiin. TQ (^_^)