‘ʙᴜᴋᴀɴ ᴍᴜꜱʟɪᴍ ᴛᴜɴᴊᴜᴋ ꜱᴏᴋᴏɴɢᴀɴ ᴘᴀᴅᴜ ᴛᴇʀʜᴀᴅᴀᴘ ᴇʙɪᴛ’, ᴍᴏʜᴏɴ ᴜꜱᴛᴀᴢ ᴊᴀɴɢᴀɴ ᴘᴜᴛᴜꜱ ᴀꜱᴀ

Laman Facebook semalam dipenuhi mengenai isv pend4kwah terkenal, ustaz Ebit Lew yang mengambil keputusan ‘berehat’ daripada membantu golongan susah di sekitar negara.

Luahan sedih tersebut turut mengvndang perhatian g0longan bukan Muslim dimana mereka menunjukkan sokongan padu terhadap pend4kwah berusia 36 tahun itu.

Hari air mata. Tak boleh than air mata masuk kawasan chinese. Semua macam atuk nenek saya. Saya cina. S3bak bila ada… Dikirim oleh Ebit Lew pada Minggu, 12 April 2020

Rata-rata mempersoalkan mengapa niat baiknya menimbulkan rasa kurang senang pihak berkenaan selain mengakui beliau mempunyai hati yang mulia dengan melakukan amal jariah sepanjang beberapa minggu lalu.

S3bak menangls tadi pergi bagi hadiah dan sedikit belanja kawasan saudara masyarakat India. Kita semua sebuah keluarga….Dikirim oleh Ebit Lew pada Jumat, 10 April 2020

Saya percaya dengan tindakan ustaz

Orang lain buat terang2 buat s4lah tapi bebas

Terdapat juga seg3lintir netlzen berterima kasih kepada beliau atas usaha dan penat lelah yang dilakukan dan memohon supaya tidak berpvtus asa bagi meneruskan aktiviti kebajikan ini.

Terima kasih ustaz!

Kebaikan ustaz takkan dilupakan

Semua k0men tersebut diberikan di Facebook Free Malaysia Today yang melaporkan Ebit dipanggil ke Bukit Aman berikutan laporan beberapa pihak yang mempersoalkan t1ndakan murninya yang tular di media soslal.

Dikirim oleh Free Malaysia Today pada Jumat, 24 April 2020

Sumber : Free Malaysia Today/Pena Kita

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini