̷“Moh̷on D̷oakan aku sih̷at” – Lu̷ahan fr̷ontliner yang p̷ositif C̷ovid-19 di Sabah

“Moh0n Doakan aku sih4t” – Lu4han frontliner yang posi-tif Cov1d-19 di Sabah | DI mus1m gel0mbang c0v1d-19 yang kembali mengg4nas di negara kita, SinarPlus percaya ind1vidu yang paling terkes4n adalah gol0ngan petug4s barisan had4pan.

Selain sanggvp berk0rban masa, tenaga untuk masy4rakat, ada antara mereka yang terpaksa berp1sah dengan keluarga.

Seperti seorang frontliner, Siti Nurjannah Abu Bakar ini yang terp4ksa berp1sah dengan suami dan an4k-an4k.

K0ngsinya di Facebook;

men1ngg4lkan an4k-an4k dan suami untuk berb4kti kepada negara sebenarnya bukan keputvsan yang mud4h.

Mana mungkin seorang isteri dan seorang ibu sanggvp men1ngg4lkan keluarga jika untuk berser0nok.

Ya, memang ada mulvt-mulvt mengat4kan aku bod0h sebab ser4h diri ke temp4t yang sememangnya diket4hui sebagai Red Z0ne.

Ada juga mengat4kan ser0nok sebab akan dap4t elaun yang banyak yang aku send1ri tak paham maksudnya. Tapi aku tak kis4h.

Bagi aku, tujuan aku pergi sem4ta-m4ta kerana ingin berb4kti pada negara dan memb4ntu rakan-rakan seperju4nganku yang lain.

Selain aku dapat menimba pengal4man di temp4t orang.. Ye la nak jadi ask4r, peg4ng senap4ng aku tak lay4k,, Jadi ini saja la b4kti aku pada negara, mel4wan musvh yang tak nampak di m4ta.

Membaca mesej yang diberikan oleh cikgu pra sekolah anak pada aku, membu4tkan aku men4ngis.

Sungguh hati seorang ibu sangat mudah tersentuh bila berkaitan an4k-an4k.. Dan hari ini, setelah 18 hari aku di bum1 Sabah aku dis4hkan pos1tif c0v1d-19.

Benda yang aku pal1ng tak j4ngka, yang aku tak pernah m1mpi, yang aku takvti, terjadi jua.. Rasa down? Speechless? Men4ngis la aku sepu4s h4ti tadi selepas dapat keputvsan yang paling aku tak j4ngka.

Namun menyes4l tidak sekali. Aku tau peranc4ngan Allah lebih baik. Allah sayang aku dan keluarga aku sebab tu macam-macam Allah uji aku.. Aku berdoa agar aku cepat sembvh dan dapat jumpa semula keluarga aku.

Terima kasih kepada keluarga, rakan, orang-orang at4san yang call dan whatsapp kata-kata sem4ngat pada aku.

Sungguh sangat bererti d0a kalian pada aku. Dan sesungguhnya ujian yang pal1ng tidak tert4nggung adalah rindu.

AKU SEORANG FRONTLINER, D0akan aku beb4s dari c0v1d-19.

Sumber: Siti Nurjannah Abu Bakar | sinar

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini