ᴅᴀʀɪ ɴᴠx ʜɪɴɢɢᴀ ᴋᴇ ᴍᴜꜱᴛᴀɴɢ, ᴋᴏʟᴇᴋꜱɪ ᴋᴇʀᴇᴛᴀ ᴍɪʟɪᴋ ʏᴏᴜᴛᴜʙᴇʀ ᴛᴇʀᴋᴇɴᴀʟ ᴅɪ ᴋᴇʟᴀɴᴛᴀɴ

KELANTAN – Siapa saja yang tidak menGenali YouTuber terkenal dari Kelantan iaitu Syahmi Sazli yang saban hari namanya semaKin naik dan dikenali ramai.

Video2 drama pendek yang dimuat naik di saluran Youtube dan facebook miliknya mendapat perhatian ramai rakyat Malaysia kerana terHibur dgn gelagat bintang utama Yoe dan Asif. KebanYakan video juga adalah lakOnan spontan mereka.

SaLuran itu kini mempunyai 2.65 juta pengikut dan dan mencatatkan jumlah jutaan utk setiap video yang diupload.

Syahmi Sazli juga dikhabarkan memperOleh pendapatan hasil karyanya di Youtube yang dianGGarkan puLuhan bahkan ratUsan ribu ringgit sebuLan. Dengan pendapatan tersebut, Syahmi Sazli juga dikatakan mampu memil!ki beberapa buah kenderaan untuk kegunaan hariannya dan dlm proses pembikinan video.

Disini, kami akan senaraikan beberapa bUah kereta milik Syahmi Sazli.

1- TOYOTA ALPHARD

Syahmi dilihat memandu sebuah Toyota Alphard pada awal taHun 2019. Kini, MPV mewah ini berHarga sekitar RM300K keatas.

2- FORD RANGER

Dlm kerjayanya, keLibat jentera ini sering dilihat dan ia sering digunakan dalam proSes pembikinan video pendek. Anggaran harga untuk jentera ini ialah RM80K.

3- HONDA JAZZ

Honda Jazz telah diguna oleh Syahmi sejak zaman bujangnya sebelum berkahwin dengan isteri, Anissa Faizul. Jentera ini juga banyak digunakan dalam drama pendek.

Baru2 ini Syahmi Sazli telah menuKar warna jentera ini kepada warna kuning dgn menggunakan kaedah “wrap“. AnGGaran harga untuk jentera ini pada masa ini ialah RM40K.

4- TOYOTA YARIS

Syahmi Sazali jarang dilihat memandu kereta ini, namun berdasarkan akaun IG isterinya iaitu Anissa Faizul, terDapat gambar yang memaparkan Anissa bergambar dengan kereta tersebut.

Tidak dapat dipastikan kereta ini milik Syahmi Sazli atau pun tidak kerana t!ada gambar atau video yang menunJukkan Syahmi atau Anissa memandu kereta tersebut.

5- PERODUA ALZA

Syahmi Sazli menGGunakan kereta ini pada sekitar tahun 2018 untuk sesi ph0to shoot dan urusan penggamBaran video. Kini MPV ini dianggarkan bernilai sekitar RM40K.

6- FORD MUSTANG

Hasil berkarya di YouTube selama beberapa tahun, Syahmi Sazli kini dilihat memandu dan berGambar bersama sebuah Ford Mustang. Jentera dari pengeLuar kenderaan Amerika Syarikat tersebut dianggarkan berharga sekitar RM250K.

Memang Mustang biasa menJadi kenderaan popular bagi mereka yang mula menCipta nama di laman media soSial, kan?

7- YAMAHA NVX

Jangan ingat Syahmi Sazli tidak layan mOtor! Dia juga ada mem!liki motosikal keLuaran dari syarikat Yamaha iaitu NVX.

MotoSikal ini merupakan kenDeraan yang digunakan untuk kegunaan harian Syahmi. AnGGaran harga untuk motosikal ini ialah RM12K.

Sumber Motoqar

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini