Belum ajal, wanita ini hampir dilanggar keretapi

Belum ajal, wanita ini hampir dilanggar keretapi.Rakaman kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan sebuah keluarga bermotosikal cuba melintasi landasan kereta api di Jawa Timur, Indonesia telah menjadi viral selepas rakaman itu menunjukkan betapa rapatnya keluarga itu akibat dilanggar kereta api yang laju.

Seperti yang dilaporkan Daily Mail , kejadian itu berlaku di Kabupaten Lumajang Jawa Timur pada Khamis lalu (9 Disember 2021). Rakaman CCTV menunjukkan bagaimana ibu bersama anak perempuan dan anak lelakinya menunggang motosikal mereka melintasi landasan kereta api sebelum rodanya tersangkut.

Ketika mereka melihat kereta api sedang menghampiri, kedua-dua kanak-kanak itu melompat meninggalkan motosikal itu ke tempat selamat ketika ibu mereka cuba menolaknya melalui trek. Memandangkan percubaan untuk menolaknya di hadapan gagal, si ibu kemudiannya cuba mengheret motosikal itu ke belakang dari landasan dalam usaha menyelamatkannya. Anak perempuan yang melihat ibunya berbuat demikian, meluru ke hadapan dan membantunya menyeretnya pergi tetapi tidak berhasil.

Kedua-dua ibu dan anak perempuan kemudian tergesa-gesa meninggalkan motosikal apabila kereta api yang dipandu laju berada beberapa inci dari melanggar mereka. Rakaman kamera litar tertutup (CCTV) kemudian menunjukkan motosikal itu diremukkan oleh kereta api dan tercampak keluar ke dalam semak berhampiran.

Susulan kejadian itu, polis daerah Lumajang tiba di tempat kejadian untuk menyiasat lintasan tersebut. Mereka juga telah mengarahkan majlis tempatan untuk memeriksa keselamatannya.

Inspektor Mohammed Lestari berkata,

“Ibu itu sangat bertuah terutama kerana mempunyai anak bersamanya ketika kemalangan itu berlaku. Kami telah menemu bualnya dan kami tidak percaya dia melakukan sesuatu yang salah. Dia sangat terkejut dengan kemalangan itu.”

Syukurlah, kesemua mereka tidak cedera semasa kejadian tetapi hanya motosikal yang remuk atas masalah mereka.

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post