‘Awek’ Tak Angkat Call, Ini Tind4kan ‘Pakwe’ Sampai B0mba Kena Datang

Cinta itu buta! Tetapi kalau cinta itu buatkan kita sampai rasa nak bvnuh diri, cepat-cepatlah bertaubat. Apapun, bukan mudah sebenarnya nak kawal perasaan jika sudah terlalu sakit.

Mungkin itulah apa yang terjadi kepada seorang lelaki yang bertindak cuba terjvn dari tingkat 18, dek kerana ‘awek’ tidak menjawab panggilan telefon.

Memetik laporan Utusan, Pengarah JBPM Selangor, Norazam mengesahkan pihaknya pada Khamis ada menerima panggilan berhubung tind4kan seorang lelaki cuba terjun dari tingkat 18 di sebuah apartment, Jalan Sastera U2/1.

Tujuh anggota dan pegawai daripada balai bomba dan penyelamat Kota Anggerik terlibat dalam operasi berkenaan.

Setibanya di lokasi kejadian, anggota saya mendapati seorang lelaki berumur 27 tahun sudah berada di bumbung apartment berkenaan yang terletak di tingkat 18.

Kusyen udara di tingkat bawah turut dipasang sebagai persediaan jika terjun
Dalam pada itu, adik dan bekas isteri lelakit terbabit turut ada untuk memujuknya selama empat jam. Akhirnya, lelaki itu membatalkan niatnya dan bersetuju untuk turun. Berdasarkan maklumat keluarga, lelaki terbabit turut pernah cuba bvnuh diri sewaktu di Pulau Pinang tapi kerana mas4lah lain.

Ke$ lain, seorang wanita pula cuba bvnuh diri di Ampang Jaya
Ke$ sama tapi kali ini melibatkan seorang wanita berusia 22 tahun dan cuba terjvn dari tingkat 12 sebuah pangsapuri di Jalan Mewah, Ampang Jaya.

Kej4dian itu turut disahkan oleh Norazam apabila mengarahkan seorang pegawai dan lima anggota BBP, Pandan ke lokasi. Wanita itu bagaimanapun berjaya dipujuk dan membatalkan niatnya. Punca dia bertindak sedemikian bagaimanapun tidak dapat dipastikan lagi.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Kredit: Utusan

Sumber: Oh media

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post