3 Tahun Derit̷a Kutu Rambut, Budak 12 Tahun Akhirny̷a Aj̷al Sebab Masalah J̷antung

SAYU 3 Tahun Der1ta Kutu Rambut, Budak 12 Tahun Akh1rnya Aj4l Sebab Masalah Jantvng | Kutu rambut adalah satu perkara yang ser1ng dialami oleh kebanyakan orang terutamanya kanak-kanak. Meskipun tidak memudar4tkan kesih4tan, tetapi ia mampu menj4ngkiti ind1vidu lain. Kadangkala penggunaan sik4t yang tidak bers1h juga boleh mengundang kepada kewujvdan ha1wan tersebut. Lebih merisaukan apabila masalah ini boleh mer4gut ny4wa seperti yang berlaku kepada seorang kanak-kanak dari Georgia, Amerika Syarikat.

Temui aj4l selepas 3 tahun tanggvng der1ta sebab kutu rambut…berlaku sebab tak dapat zat secukupnya

Menerusi Portal det1kHealth.com, si cilik berusia 12 tahun itu menemui aj4l pada bulan Ogos selepas turvt mengalami masalah jantuvng dan anemia gara-gara mempunyai kutu di kepala. Menvrut pakar penyel1dik, pender1taan selama 3 tahun tersebut berpvnca kerana Kaitlyn Yozviak tidak mendapat zat yang diperlu oleh tubvh badan. Selain itu, trag3di berkenaan berlaku diseb4bkan oleh keadaan rumahnya yang kurang bers1h serta dipenuhi dengan kucing.

Ibu ditudvh jadi punc4 ‘pemerg1an’ anak…lalai sebab tak bawa kanak-kanak tu dap4tkan raw4tan perub4tan

Susulan kej4dian berkenaan, ibunya turvt dihad4pkan ke mahk4mah atas tudvhan menyeb4bkan kemat1an anaknya. Pasukan peny1asat dari Georgia, Amerika Syarikat turvt menyat4kan bahawa wanita berkenaan lalai kerana tidak mengambil inisi4tif untuk membawa anaknya mendap4tkan raw4tan perub4tan. Ibu Kaitlyn juga mendedahkan kanak-kanak tersebut tidak mand1 selama seminggu lebih sebelum ‘pemerg1annya’.

Sumber: Portal det1kHealth.com, Erinsakura

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Yang Subscribers Channel Admin. Admin Doakan Dimurahkan Rezeki Selalu. Aamiin. TQ (^_^)