(6F0T0) S̷AYU, Baru Sebulan N̷ikah, Pas̷angan Ak̷auntan M̷aut Dalam Kemal̷angan

SAYU Baru Sebulan Niikah, Pas4ngan Ak4untan M4ut Dalam Kemal4ngan (6F0T0) | R0MPIN: Sep4sang suami isteri yang m4ut dalam kemal4ngan di sini awal pagi tadi, semp4t mengec4pi nikmat perk4hwinan geenap sebulan sebelum terb4bit dalam n4has yang turut meng0rbankan dua sepupu mereka.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Kej4dian kira-kira jam 1.30 pagi di Kil0meter (KM) 131.20 Jalan Kuantan-J0hor Bahru berdekatan Kuala R0mpin menyeb4bkan pas4ngan suami isteri yang juga akauntan, Mohamad Syahmi Emir Mohd Rawi, 24, dan Nur Diana Afifah Hasnulhady, 24 serta adik beradik, Yasmin Afiqah Hazemi, 14, serta adiknya, Yasmin Aliah, 12, meningg4l duniaa di tempatt kej4dian.

Menurut bapa Mohamad Syahmi Emir, Mohd Rawi Manab, 50, pas4ngan berkenaan bernikahh pada malam 8 November lalu dan kebetulan kej4dian kemal4ngan m4ut itu berlaku ketika geenap sebulan mereka bernikah.

“Mereka berdua sebenarnya baharu lepas menghantar bar4ng keperluan kepada anak b0ngsunya berusia 20 tahun di Politeknik Muadzam Shah sebelum singgah di Teluk Chempedak di Kuantan untuk bersiar-siar.

“Bagaimanapun, ketika mereka mahu pulang semula ke J0hor Bahru, kereta Perodua Viva yang dipandu anak saya terb4bit dalam kemal4ngan dengan sebuah ba.s ekspr3s. Sepatutnya saya yang perlu hantar bar4ng berkenan, naamun disebabkan ada kerja, dia yang terp4ksa g4ntikan saya.

“Masa kej4dian, anak b0ngsu saya tuurut mengiikuti abangnya untuk balik ke J0hor Baharu tetapi menaiki kereta lain, ” katanya ketika diteemui di Uniiit F0rensik H0spital R0mpin di sini, hari ini.

Mohd Rawi berkata, ketika kej4dian anak b0ngsunya ada mendengar bunyi dentum4n yang ku4t sebelum meliihat ke cermin dan nampak kereta abangnya dil4nggar oleh sebuah ba.s.

“Arw4ah yang juga anak sulung daripada tiga beradik, seorang yang maanja dan selalu makan bersuap walaupun sudah besar. Kami am4t seedih sebab arw4h baharu berkahwin dan bar4ng perkahwinannya masih belum dikem4s.

“Kami sekeluarga amatt merasai kehil4ngannya, dia adalah har4pan keluarga. Sebelum kej4dian dia tidak menunjvkkan sebarang perub4han,” katanya.

Sementara itu, kakak kepada Nur Diana Afifah, Nur Nadira Aifa, 25, berkata adiknya berpes4n supaya mem4damkan laaman s0sial Faceb00k jika apa-apa berlaku kepada dirinya.

“Naamun, kami sekeluarga tidak mensy4ki apa-apa tetapi saya tidak s4ngka kej4dian seperti ini berlaku kepadanya. Kami sekeluarga reda dengan kej4dian ini,” katanya.

Tambah beliau lagi, adiknya yang juga anak ketiga daripada enam beradik itu sudah berkenalan dengan suaminya sejak 2017 sebelum mel4ngsungkan perkahwinan sebulan yang lalu.

Sementara itu, ibu kepada dua kaanak-kaanak yang juga sepupu kepada Mohamad Syahmi Emir enggan ditemubu4l kerana terlalu seedih dengan kehil4ngan kedua-dua anaknya itu.

Semua m4ngsa dikebvmikan di Taanah Perkubvran Kampung Seri Pantai, Mersing dalam satu liang l4had petang tadi.

Sementara itu, Ketua P0lis Daerah R0mpin, Deputi Superintendan Azly Mohd Noor, berkata pem4ndu ba.s berkenaan, Mohd Salleh bin Ghazali, 37, dan 30 penumpang tidak meng4lami keced3raan.

“Sias4tan awal mendapati, kereta yang dip4ndu Mohamad Syahmi Emir dipercayai dalam perjal4nan balik dari Teluk Chempedak di Kuantan untuk menghantar sepupu mereka ke Mersing, J0hor sebelum balik ke J0hor Bahru.

“Bagaimanapun, sampai di temp4t kej4dian, kereta terb4bit dipercayai bert3mbung dengan ba.s ekspr3s berkenaan yang menuju ke arah Kuantan,” katanya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber