Abah adalah Cont0h tauladan yang baik, Ustaz k0ngsi PM-8 tekun belajar al-Quran

Abah adalah Cont0h tauladan yang baik, Ustaz k0ngsi PM-8 tekun belajar al-Quran | Kaca mata rakyat sering mel1hat seseorang yang bergelar pem1mpin lebih-lebih lagi jika berstatus nomb0r satu pastinya sibuk dengan urusan negara, mana mungkin ‘ambil kis4h’ cerita-cerita raky4t biasa di media sosial atau mengusik mereka.

Namun, Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin membvktikan walaupun s1buk merencana pelbagai perancangan sep4njang 100 hari pentadbirannya ditambah pula negara berdepan penularan pand3mik C0VID-19, sif4t kebapaan beliau terserlah seh1ngga diberi jol0kan ‘Abah’ kerana meng4mbil tahu bermacam-macam h4l raky4t yang dik0ngsikan di media sosial dan boleh dijadikan ik0n kepada masy4rakat malaysia.

Ustaz Syobah Abdullah berk0ngsi beberapa video di laman FB Syobah Abdullah Original yang mem4parkan abah kesayangan raky4t malaysia iaitu PM-8 kita, Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin sedang tekun belajar al-quran.

Walaupun abah kita sibvk memberi tumpuan kepada Pil1han Raya Negeri (PRN) Sabah ke-16 baru-baru ini. Beliau tetap meluangkan masa untuk menghadiri kelas pengajian al-quran. Alhamdulilah.

Video Pm-8 Fokus Belajar Membaca Al Quran.

Rata-rata netizen berpandangan pos1tif kepada abah kita. Dan di fahamkan surah yang dialunkan oleh Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin ialah surah Al Waqiah.

Antara komen pos1tif netizen alam maya :

Terny4ta sik4p bersahaja, sempoi dan ‘usik’ dan sif4t ke-bapa-an yang yang di tonjolkan pm ke8 boleh dicont0h kepada warganet telah berjaya melet4kkan Muhyiddin di hati raky4t. Terima kasih Abah.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Sumber: caramohon