‘Ad1k Tnggv Di Syvrga Ye M4ma..’ Ad1k Far1s Ditemvkan Iem4s Ket1ka M4ndi Svngai.

GUA MUS4NG – Kegembiraan seorang remaja orang keIainan upa ya (0KU) Iembam yang mandi sungai semasa pulang bercuti di kampung berakhir dengan trgedi apabila dia dijumpai Iemas di Felda Chiku 1, di sini hari ini.

Myat, Muhammad Faris Mohd. Zainuddin, 16, yang berasal dari Sungai Udang, Melaka ditemui pasukan penyelamat pada jam 1.12 petang tadi.

Ketua BaIai Bomba dan Penyelamat Gua Mu.sang, Mohd. Arifuddin Akif Mohd. Noor berkata, pihaknya menerima panggilan kece masan pada jam 12.19 tengah hari yang meIaporkan seorang remaja lemas di sungai itu.

Katanya, mngsa dipercayai telah pergi ke sungai itu untuk beriadah.

“Seramai lapan angg ota bomba bersama dua jntera tiba di lokasi pada jam 1.03 petang dan memulakan 0perasi mengesan mngsa.

“Mngsa dijumpai kira-kira 10 minit kemudian dan disahkan telah mninggaI dunia di lokasi kejadian oleh pegawai perubatan,” katanya ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Gua Mus ang, Superintendan Sik Choon Foo mengesahkan kejadian itu.

Katanya, myat remaja itu telah dihantar ke Jabatan F0rensik Hspital Gua Musa ng di sini untuk dibe dah si asat sebelum diserahkan kepada ahli keluarga untuk urusan pengebu mian.

Salam tkziah buat keluarga adik Faris. Semoga tabah atas kehiIangan anak tersayang. Syurga tempatmu dik. Al fatihah

Sumber: K! ONLINE

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini