“Aku Mlnta Allah PeIihara Aib Ini” – Sharnaaz Ahmad Mlnta Henti UIɑs Lsu UEL Dan Cɑprice

PeIak0n Sharnaaz Ahmad, 35, menyatakan dia tidak berpihak pada mana-mana pihak dalam kemelut p4nas yang membabitkan pend4kwah Ustaz Ebit Lew dan penyanyi rap Caprice.

Tegas Sharnaaz atau nama sebenarnya Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad berkata dia hanya ingin menjaga a1b sebelum situasi menjadi semakin keruh.

“Sahabat ku sekalian, aku tak berpih4k pada sesiapa. Ebit pun tak, Caprice pun tak.. Ada a1b yang kita perlu jaga sebelum nama dan ag4ma kita sayangi ini terjej4s.

“M4afkan aku kalau aku buat pandai. Tapi kebenaran ini berat untuk semua rakyat terima, untuk Malaysia dan umat Islam,” tulisnya menerusi ciapan di Twitter pada Rabu.

Dalam pada itu, pelak0n filem Jebat ini memberitahu dia tidak akan lagi mengulas mengenai k0ntr0v3rsi tersebut.

Katanya, dia menyerahkan pada Ustaz Ebit Lew dan Caprice untuk berbincang mencari jalan penyelesaian.

“Kata aku tak tau cerita pandai pandai hentam? Sahabat.. aku tau, dan lebih pada tau.

“Cuma aku minta Allah pelihara a1b ini, demi ag4ma dan Malaysia. Aku stop cakap pasal benda ni..

“Bincanglah elok elok .. Dua-dua ik0n.. act like one,” tulisnya lagi.

Sebelum ini nama Caprice menjadi k0ntr0versi selepas memu4t n4ik beberapa hantaran di IG, melu4hkan rasa tidak pu4s h4ti apabila tidak dibenarkan masuk ke G4za.

lsu menjadi semakin p4nas apabila nama Ustaz Ebit Lew turut disebut dan warganet mengecam tindakan tersebut sehingga mendkwa Caprice d3ngk1 dengan penceramah bebas tersebut.

Bagaimanapun, selang beberapa hari, Caprice tampil memohon maaf kepada DYAM Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Menteri Kanan Luar Negeri, Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein dan Ustaz Ebit Lew.

Caprice juga memilih untuk tidak bersama-sama yang lain pulang ke Malaysia kerana akan meneruskan perjuangan di Palestin secara bersendirian.

Manakala Ustaz Ebit Lew mengambil keputusan membuat lap0ran p0lis di Ibu Pejabat P0lis Dang Wangi, Kuala Lumpur petang semalam selepas diasak dengan pelbagai k0ntr0v3rsi dan pended4han.

Sumber/Kredit : Gempak via satkobapress

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini