“Allahu Akbar…” [VIDEO] Wanita Berhijab Di Jerm4n Ken4 Pukul & Ditarik Tudungnya.

Sudah banyak berita-berita tentang ketenteraman orang muslim diluar negara sering kali dig4nggu. Tidak dinaf!kan, orang muslim dikebanyakan negara luar sering dipinggirkan serta dilayan dengan sangat tidak adil dan saksama.

Lebih menyed!hkan lagi wanita muslim yang berhijab selalu dipandang rendah, malah mereka seolah-olah dianggap sebagai seorang penjen4yah. Lebih ter0k lagi, sudah banyak kejadian-kejadian wanita muslim diser4ng dengan secara tiba-tiba dan menyuruh mereka men4nggalkan hijab yang dipakainya.

Kejadian ini telah juga telah berIaku disebuah daerah yang terletak di Jerman. Seorang wanita berhijab, diser4ng secara tiba-tiba oleh seorang lelaki yang dilihat memakai skirt atas lutut dan jaket berwarna biru ketika cuaca sedang sejuk..

Lelaki berkenaan dilihat mendekati wanita berkenaan secara tiba-tiba, dan menarik hijab yang terletak elok di atas kepala wanita berkenaan. Ber4ng kerana tak dapat tanggaIkan hijab itu, lelaki berkenaan bert!ndak mengejar wanita terbabit sambil menunjukkan kemar4hannya.

Beberapa orang lelaki yang berada ditempat kejad!an, cuba menghaIang lelaki yang bert!ndak seakan-akan tiada akal itu. MaI4ngnya, situasi di situ bertukar kec0h apabila salah seorang daripada mereka menumb0k lelaki berskrit putih itu.

Ramai yang menghela naf4s lega apabila wanita tersebut telah diselamatkan oleh beberapa orang pemuda yang berada di kawasan terbabit. Semangnya sangat per!t berada di bumi yang majoritinya orang bukan muslim dan tidak pernah menerima agama islam ini.

Pengajaran yang boleh dinilai dalam video ini adalah, kita sendiri boleh rasakan dan melihat betapa payahnya muslim diluar negara untuk mengamalkan ajaran islam. Miskipun begitu, mereka tetap berpegang teguh dengan agama dan juga Allah yang satu.

Video Klik Disini

Sumber: Twitter.

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu. . insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini