Allahu Hanya M4mpu Men4ngis, Adik Syukor Keh1langan Lebih 25 Ek0r Kerb4u Dal4m 1 Malam

Allahu Hanya M4mpu Men4ngis, Adik Syukor Keh1langan Lebih 25 Ek0r Kerb4u Dal4m 1 Malam | Hubvngan antara manvsia dan ha1wan kadang-kadang boleh menjadi sangat berm4kna seperti kis4h Syukor Kamis yang juga dikenali sebagai ‘Mowgli Malaysi’. Terbaru namanya tular kembali setelah sekeping gambarnya bersama kerbau peliharaan telah terpilih untuk memenangi Imej Asia 2020 oleh Asian Geographic.

Lebih 25 ekor kerbau ditemui tidak berny4wa dan bergelimpangan dalam kandang

Walau bagaimanapun, seisi keluarga kanak-kanak berkenaan berdvka cita apabila mendapati lebih 25 ekor kerbau pelih4raan mereka ditemvi tidak berny4wa. Difahamkan, kandang kerbau yang terletak di Kampung Banggol Katong, Terengganu itu boleh memvatkan hampir 80 ekor ha1wan tersebut.

Meng3syaki masalah tersebut berpvnca dari jangk1tan virvs atau wab4k

Menerusi perk0ngsian yang dimuat naik di laman Facebook milik kanak-kanak berkenaan, sias4tan awal mendapati berk3mungkinan kej4dian tersebut berpvnca ak1bat jangk1tan wab4k. Walau bagaimanapun, mereka kini sedang bervsaha untuk melvpuskan b4ngkai ha1wan berkenaan bagi mengel4kkan jangk1tan itu mer3bak.

Memang macam ni lah dvgaan seorang penternak. Orang nampak kejay4an kita tapi tak n4mpak kita men4ngis

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen dilihat tvrut bers1mpati dengan kej4dian yang meni1mpa keluarga adik Syukor. Malah, mereka turut tidak melep4skan peluang untuk men1tipkan doa serta memberi kata-kata semangat kepada kanak-kanak berkenaan.

Sumber: Facebook Dallah Deen Photography & Syukor Kamis-Kampung Boy, Kis4h Dvnia