Amat Bahaya Demam On Off. Organ Dalaman Dah Tak Berfungsi Akhirnya Aj4l Disyaki Penderita ‘SLE’

Bahaya Demam On Off. Organ Dalaman Dah Tak Berfungsi Akhirnya Aj4l Disyaki Penderita ‘SLE’ | Kehilangan insan tersayang terutamanya dalam kalangan ahli keluarga merupakan antara detik yang paling menderitakan bagi seseorang. Tambahan pula jika insan yang ‘pergi’ itu seolah-olah tahu ajalnya bakal tiba tidak lama lagi. Begitulah yang dihadapi oleh seorang gadis baru sahaja kehilangan kakaknya kerana disyaki mempunyai masalah Systemic Lupus Erythematosus (SLE).

Lemah sangat sampai tak boleh berdiri dan perlu pakai lampin

Kisah sedih itu dikongsikan oleh gadis bernama Eva di laman Twitter miliknya dan mendapat perhatian ramai pihak. Sekitar Mac lepas, kakaknya iaitu Nor Wahidatul Haq Binti Mohd Ruslan mengalami demam yang berpanjangan dan dia tidak boleh melelapkan mata. Selain itu, wanita berkenaan juga tidak mampu berdiri sehingga terpaksa dipakaikan lampin kerana terlalu lemah.

Doktor terpaksa letakkan kakak dalam keadaan koma beberapa kali

Walau bagaimanapun, keadaan Wahidatul semakin teruk sehinggakan dia dimasukkan ke dalam unit rawatan rapi (ICU). Doktor yang merawat juga terpaksa meletakkan wanita tersebut dalam keadaan koma beberapa kali sehinggakan hanya 4 hari sahaja dia sedar. Meskipun dah menjalani rawatan, keadaan kakaknya semakin melarat hingga akhirnya dia menghembuskan nafas terakhir.

Sembunyikan derita tapi pernah cuba bagi hint pada adik

Apabila gadis berkenaan buka semula chat yang pernah dihantar sebelum ini , dia berasa terkilan kerana Allahyarhamah seakan sudah tahu bahawa dirinya bakal menemui ajalnya tidak lama lagi. Menurut Eva, barangkali kakak sudah tahu derita masalah kesihatan SLE itu tetapi enggan membuat ahli keluarga yang lain risau akan keadaannya.

Sumber Asal : Twitter eva

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Sosial Media!!
Facebook – Madara Army
Youtube channel – Madara Amry