Anak Tak Berny4wa Dih3ntam Kereta, Gajah Betina Naik Minyak Tuntut Bela [VIDEO]

PILU Anak Tak Berny4wa Dih3ntam Kereta, Gajah Betina Naik Minyak Tuntut Bela [VIDEO] | Sesetengah kawasan di Malaysia terutamanya Perak, Pahang dan Johor seringkali mendapat perhatian apabila beberapa jenis haiw4n liar yang dilindungi seperti gajah dapat dilihat dengan mudah. Maka sebab itulah kenderaan di jalan raya harus memandu dengan berhati-hati di laluan tertentu supaya ny4wa binatang terb4bit tidak ter4ncam.

Naik miny4k lepas anak ditimpa kec3lakaan

Di Mersing, beberapa pengguna media sosial sempat berkongsi video seek0r gajah betina mula ‘naik minyak’ di pinggir jalan. Akibat dihent4m oleh kereta seorang lelaki yang sedang memandu dari Kota Tinggi ke Mersing, ibu haiwan tadi seakan-akan melepaskan mar4h apabila ny4wa an4knya hilang.

Cuba bangunkan anak yang tak berny4wa

Pemandu kenderaan berkenaan tidak mengalami sebarang keced3raan dan tempat kej4dian pula dikatakan berada di lokasi di mana haiwan itu melintas iaitu di Batu 4 hingga Batu 14, Jalan Kota Tinggi Mersing. Turut tersebar satu video memaparkan tingkah laku gajah berkenaan di mana ia seolah-olah cuba membangunkan semula an4knya yang sudah tidak lagi berny4wa.

Kumpulan haiw4n itu masih berada di tempat kej4dian

Menurut Berita Harian, anak haiwan seberat 300 kilogram itu adalah merupakan sebahagian daripada kumpulan beberapa ekor gajah yang masih berada berhampiran tempat kej4dian. Walau bagaimanapun, Pengarah Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (PERHILITAN) Johor sudah pun menghantar sepasukan petug4s untuk meng4wal kead4an.

Sumber: Pang Chin Fei, Berita Harian

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini