Ayah Tertvduh Mampu ‘Tilik’ Siapa Cuuri Lapt0p – “Mungkin Zulfarhan..”

Sudah h4mpir 3 tahun, namun insiiden meny4yat hatii yang meng0rbankan ny4wa se0rang penuntut di sebuah IPTA iaitu Zulfarhan Osman Zulkarnain masih belum lagi selesai. Selepas dit4ngguh pada Oktober lalu beriikutan pelaks4naan PKPB, akhiiirnya beberapa tertvduh kini dibicar4kan semula.

Tertvduh miinta ayah ‘teng0kkan’ siapa yang mencuuri lapt0p..

Semalam, salah seorang tertvduh iaitu Muhammad Ashraf Abdullah memberitahu Mahk4mah Tiinggi bahawa bapanya mempuyai keb0lehan untuk ‘melih4t’ siapa yang mencuuri lapt0p milik Muhammad Akmal Zuhairi (tertvduh pertama). Menurut pemuda berusia 24 tahun itu, r4kannya Mohd Syafiq Abdullah yang juga bek4s penvntut di uniiversiti sama berjumpa dengannya untuk memaklumkan perk4ra tersebut.

Mungkin Zulfarhan.. tapi ayah dah pes4n jangan ambiil tiindakan sebab tak ada ‘petvnjuk’ jelas

Bagaimanapun selepas 30 minit kemudiian, ayahnya mem4klumkan bahawa mungkiin Allahy4rham Zulfarhan yang meng4mbil per4nti tersebut. Namun tiiada seb4rang buukti diberikan oleh w4rga em4s berkenaan, sekali gus menasihati mereka agar tidak mengambil seb4rang tiindakan berhubung perk4ra tersebut.

Ikut ger4k haati & meng4ku nama ‘Zulfarhan’ muncul di pand4ngan..

Terdahulu dalam pr0siding 16 Mei 2018, Abdullah Md Salleh ada mengat4kan ada mend4pat ‘petvnjuk’ bahawa Zulfarhan telah mencuuri lapt0p tersebut. Dia yang juga s4ksi pend4kwaan ke-13, mended4hkan petvnjuk itu adalah dari ger4k h4tinya selain melihat nama remaja terb4bit muuncul pada pand4ngannya. Bagaimanapun, perbicaraan seterusnya akan bers4mbung 28 Disember nanti.

Sumber : Harian Metro, Kiisah Dunia