B̷anduan Akh̷ir Masuk Islam Sebelum Ke Tali G4ntung [Vide0]

B4nduan Akhiir Masuk Islam Sebelum Ke Tali G4ntung [Vide0] | Hid4yah Allah datang dalam pelbagai cara. Jika Dia mengkehend4ki-Nya, sesiapa pun tidak akan terkecu4li mendapat rahmat dari Allah.

Terbaharu, meneruusi perk0ngsian Ustaz Ebit di laaman Fesbuk, beliau berk0ngsi mengenai kiisah bagaimana seorang lelaki w4rga asiing yang terbuka haati untuk memelvk agamaa Islam ketika sed4ng menanti hkuman tali g4ntung.

Lelaki tersebut merupakan b4nduan di s3l akhiir, kini mengh4biskan siisa hidup menanti hkuman ke tali g4ntung. Namun, siapa s4ngka, dengan d4kwah yang diberikan, hiidayah Allah muncul dalam waktu yang tep4t.

Tadi di P3njara Perlis B4nduan akhiir menanti hkum g4ntung dari Nigeria tiiba-tiiba setelah d4kwah tadi terbuka hatii ucap syahadah dan memelvk Islam. InsyaAllah p3njara akan b4ntu belajar Islam dan S0lat.

Sebelum masuk p3njara. Dapat mesej staff saya. Office kena p3cah masuk. Lebih dari 50k. Beberapa kamera baru rakam cer4mah dan lapt0p-lapt0p, hp semua serta ada duit c4sh. Terg4mam sekejap. Terkejvt sekejap.

Dalam p3njara tak bawa ph0ne. Tiiba-tiiba. Jumpa orang dalam p3njara. Akhiir sebelum balik zi4rah s3l b4nduan akhiir. Semua kenal saya yang Islam. Mereka d0wnload cer4mah saya. W4jah mereka semua bersiih. Nampak sejuk w4jah s0lat. Ada terkejvt peeluk saya men4ngis.

Seorang Nigeria, saya berbual dan d4kwah tentang Islam. Dia tiiba-tiiba terbuka haati dan ucap syahadah. Paling mengejvtkan dia uc4p menggelet4r dan men4ngis. Saya pun rasa nak men4ngis. Allahuakbar.

Cepat-cepat peng4rah p3njara disebel4h saya pun seebak men4ngis dan ar4hkan buka s3l. Kami berpelvkan. Dia men4ngis peeluk saya. Peng4rah p3njara kata terkejvt gembiira akhiir h4yat dapat kenal Allah orang Nigeria ini.

Tonton Video Disini

Allahukbar siapa tahu b4nduan akhir menanti ke tali g4ntung tiba-tiba diberi hid4yah. Allahuakbar. Allahuakbar.

Terubat rasa walau sedih hilang office kena rompak.-ebitlew

Sumber : Ebit Lew

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini