Bagi M̷inum Air Man̷is Untuk Law̷as, An̷ak 4 Tahun S̷ah Hid̷ap Diabetes Tah̷ap 2

Kon0n Bagi Minum Air Man1s Untuk Law4s, Anak 4 Tahun S4h Hid4p Diabetes Tah4p 2 | Zaman sekarang, sem4kin pelbagai pula air man1s yang dikelvarkan dan sesetengah raky4t Malaysia pula tidak sab4r untuk mencuba. Akan tetapi, ia boleh mengvndang ris1ko kesih4tan yang lebih ser1us jika minum secara berleb1han. Mal4ngnya, begitulah yang berlaku terh4dap seorang anak kecil baru-baru ini.

6 bulan anak tak law4s bu4ng air, ayah belikan air man1s sebagai jalan penyel3saian

Menerusi Facebook Mazila Manshor, seorang kanak-kanak berusia 4 tahun mengalami tidak lawas buang air sej4k 6 bulan lalu. Sebagai langk4h penyelesaian, bapanya bert1ndak member1kan minvman susu berkultur yang mempunyai kad4r gula tingg1. Minuman itu akan diber1kan secara berselang-seli dengan air kotak dan terny4ta si kecil terb4bit sudah lawas membu4ng air.

Asyik tak sih4t, rupanya hidap diabetes tah4p 2…

Walau bagaimanapun, timbvl pula mas4lah lain apabila anak kecil berken4an meng4lami dem4m, tiada selera makan dan pengs4n. Apabila diper1ksa, alangk4h terkejvtnya apabila dia dis4hkan mengh1dap kenc1ng man1s tah4p 2. Lebih menyed1hkan apabila bacaan gulanya tidak st4bil dan kad4ngkala meng4lami hipoglisemia (hipo).

Ramai suka minvman begini, jangan perc4ya sangat pada label kh4siat…

Oleh itu, Mazila sempat menit1pkan pering4tan tidak terlalu memperc4yai label kh4siat pada minvman man1s. Dia juga sed4r kebany4kan raky4t Malaysia gem4r men1kmati minvman dengan kad4r gula yang t1nggi dan ia juga mudah didap4ti. Wanita ini turvt berh4rap kis4h si kecil ini boleh member1kan iktib4r kepada ramai pih4k.

Sumber: FB Mazila Manshor. Kis4h Dvnia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Yang Subscribers Channel Admin. Admin Doakan Dimurahkan Rezeki Selalu. Aamiin. TQ (^_^)

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini