Baik Ikut Hukvm Islam Lagi Bagus-Ali Puteh Lega H4rta Abam Dibagi Ad1l Ikut Faraid

Baik Ikut Hukvm Islam Lagi Bagus-Ali Puteh Lega H4rta Abam Dibagi Ad1l Ikut Faraid | Setelah berbulan-bulan berhadapan dengan kem3lut pemb4hagian h4rta, akh1rnya Siti Nurhidayah Mohd Ali dan juga pihak kelvarga Ali Puteh seakan-akan dapat men4rik naf4s lega. Menerima pelbagai reaksi daripada netizen, isu ini men3mui jalan penyel3saian apabila h4rta Allahy4rham Abam telah dibah4gikan sama rata kepada semua pihak meng1kut pembah4gian secara sy4rak. Sebentar tadi, Hidayah menerusi lap0ran Harian Metro juga meng4kui berpvas hati dengan keputvsan akhir meng3nai tuntvtan faraid yang dibuatnya.

Apabila jadi begini, orang angg4p saya yang salah

Bagi pihak Ali Puteh pula, pel4wak berkenaan member1kan respon sama iaitu merasa lega apabila urusan pembah4gian semua harta tersebut berj4lan dengan l4ncar. Mengenai dakwaan ramai netizen kononnya dia berniat hend4k ‘merebut’ h4rta Allahy4rham abangnya, tudvhan terbabit telah dinafikan sek3ras-kerasnya term4suklah oleh pegu4mnya sendiri. Mal4han akuinya, Ali mer4sakan sistem pembah4agian mengikut Islam sedemikian rupa adalah lebih bagus untuk semua pihak terl1bat.

Dari awal lagi permoh0nan Balu Abam tak perlu dipert1kaikan

Dalam pada itu, peguam pih4knya menjel4skan semula bahawa permoh0nan yang pernah dibuat oleh balu Abam tidak perlu dipert1kaikan kembali. Tvntasnya, semua pihak sudah sedia maklum dan faham dengan pembah4gian berkenaan yang sudah cuba diselesaikan secara baik. Meskipun kris1s terb4bit mendapat lipvtan yang meluas, jvmlah sebenar h4rta peningg4lan Abam terus menjadi t4nda tanya memandangkan Hidayah lebih selesa untuk tidak memb3ritahu. Dia juga meminta orang ramai untuk mend0akan yang terbaik buat mereka semua.

Sumber : Harian Metro, Erinsakura