“Baju k0tor b0leh g4nti, Ny4wa tak b0leh g4nti” – Tind4kan pemvda ini sel4matkan kucing but4 bu4t r4mai seb4k

Sebenarnya zaman kini ramai antara kita yang tidak peduli akan kucing2 atau haiwan yang terbiar. Tidak ramai yang suka memberi kucing2 terbiar ini makanan. Ramai yang suka menjaga atau memelihara kucing yang mempunyai baka yang elok dan cantik.

Kucing yang terbiar Kadang2 ditinggalkan kelaparan dan kesejukan. Tiada sesiapa yang peduli. Usahkan hendak memberi makanan kepada kucing, tetapi kucing yang datang kepada kita sewaktu makan di kedai makan atau restoran pun kita halau.

Berlainan pula dengan seorang insan yang baik hati ini yang sanggup terjun ke dalam sebuah longkang semata2 untuk menyelamatkan seekor kucing yang buta sebelah mata yang terjatuh ke dalammya kerana terkejut oleh sebuah lori.

Menurut pemilik video tersebut, telah banyak usaha untuk mengeluarkan kucing tersebut tidak berhasil jadi dia mengambil keputusan untuk turun ke dalam longkang itu untuk bawa keluar kucing itu dengan selamat dan berjaya mengeluarkan kucing itu.

Video:

Bila melihat kepada video tersebut ramai netizen yang mengucapkan terima kasih pada ruangan komen di atas usahanya yang sampikan sanggup turun ke longkang yang kotor itu demi menyelamatkan kucing. Kesian kucing tu kan, dah la sebelah mata but4.

Komen Netizen:

Sumber:SinarViral

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini