Baru 4 hari berp̷antang, suami p̷aksa isteri ‘bersama’ s̷ampai terkelu̷ar r̷ahim

Perk4hwinan itu nikm4tnya terlalu ind4h. Tapi yang menjadi mas4lah apabila pas4ngan yang dis4ngka baik ruupa-ruupanya bersiikap kej4m dan p4nas b4ran.

Oleh sebab itu, kita perlu memilih pas4ngan yang terbaik untuk diri sendiri.

Kiisah ini berkiisar tent4ng se0rang suami yang bersik4p kej4m terh4dap isterinya yang baru berp4ntang anak kedua.

Sem0ga ia menjadi pengaj4ran buat kita semua.

Assalamualaikum kak. Saya dah sel4mat l4hirkan anak kedua. Sekarang tengah berp4ntang hari ke-17.

Tapi temp0h berp4ntang saya tak macam pant4ng. Saya dip4ksa suami untuk pant4ng di rumah maknya di Shah Alam dengan al4san masa anak pertama dulu saya dah pant4ng di rumah mak saya.

Lepas saya l4hirkan anak, saya miinta c0nfinement lady (CL) yang saya tahu b4gus datang rumah. CL tu urutt, m4ndikan saya, tungku saya dan m4ndikan anak. Best sangat rasa.

Lepas CL keluar nak balik tu mertua saya beritahu CL lepas ni jangan datang lagi rumah ni sebab mak mertuaa saya dah dapatkan CL lain.

Terk3jut saya kak. Saya dah b4yar dep0sit untuk 14 hari r4wat saya pastu serviis CL ni memang sangat2 best. Mal4ngnya saya tak dapat nak pertah4nkan. Mertuaa saya tengking saya. Dia suruh saya jangan cakap dan suruh m4suk biliik.

Esoknya ada sorang makcik ni dat4ng. Masa dia urutt saya tak sampai 15 minit.. mertuaa saya cakap sudah-sudahlah urutt saya… saya siihat ja.. diseb4bkan makcik ni k4wan mak mertuaa saya… dia pun ikutt… terbiar saya kat situ.. t4npa urut habis.. t4npa tungku… saya pun bangun & m4ndikan anak sendiri.

Sediih yang am4t….. saya cuba call mak..suami saya r4mpas ph0ne. & yang buat saya terlalu sediih bila su4mi saya tvtup piintu bilik & cakap nak bersama.

Allah… tengah pant4ng ni bang… baru 4 hari… tak boleh bersama s4mpai niifas keriing…

“Ada aku kiisah..! kau tu bini aku! J4tuh d0sa kalau kau tak dengar cakap aku…! Aku suami kau!

Saya cuba pertah4nkan diiri saya kak, saya cuba elak. Anak di sebelah men4ngis pun suami saya tak kiisah…

Dia terus terk4m saya…. pad saya yang peenuh d4rah dia remb4t dan c4mpak kat sebelah… Ya ALLAH… masa tu memang lem4h seluruh b4dan saya… sakiit yang terlalu am4t sebab saya dapat rasa dia tek4n-tek4n rahiim saya.

Sakiit kak, sakiit sangat-sangat, sakiit yang am4t.

Saya men4ngis dan tak berh3nti sebuut ALLAH ALLAH ALLAH..

Dia tak end4hkan saya. Dalam 5 miinit dia kerj4kan saya.

Penuh d4rah atas tiilam saya…. tiiba2 terp4ncut keluar d4rah seketul2.. saya bgtau suami… saya s4kit…

Dia senyum dan cakap..

“kalau nak pah4la kena bek0rban”

Paha, kaki saya tak boleh nak angk4t. Piinggang saya rasa ter4mat sakiit. R4him saya rasa pediih dan periit yang amat. Breast saya terlalu s4kit sebab ditek4n tadi.

Saya men4ngis kat siitu dan cuba angk4t anak untuk menyusu…

Dalam masa yang sama saya dengar mertua saya dan m4kcik yang mengvrut bersemb4ng di luar, saya jeriit cuba panggiil….

Lepas tu suami saya seepak kaki saya & cakap…

“Kalau kau bagitahu di0rng p4sal ni… aku ‘buat’ kau lagi malam ni.. haha”

ALLAH…. kenapa dengan suami saya ni….

Saya p4nggil juga mertua tapi saya tak bagi tahu yang suami saya bers4ma dengan saya.

Bila makcik tu dat4ng tengok f4raj saya… dia cakap r4him saya terkeluar…. & dia perlu t0lak masuk dalam…

ALLAH… t0lak masuk dalam balik?

Sakiit yang am4t sangat-sangat kak…. terlalu sakiit…

Sakiit bers4lin saya boleh terima lagi… tapi sakiit masukkan r4him selepas dikerj4kan suami yang tak berperikem4nusiaan dengan bengk4k suusu ni…memang saya rasa nak terpvtus ny4wa!

Hari ni hari ke 17 pant4ng…. Luuka saya masiih tak sembvh… d4rah saya tiap hari keluar dengan banyak dan berketull-ketull.

Masa checkup kuning anak di kliniik saya cerit4kan semua dengan staf nurse kat situ.

Di0rang pun terk3jut sebab tak pernah dengan suami berl4ku kej4m dengan isteri masa pant4ng.

D0ktor yang check perineum saya cakap luuka saya ni akan l4mbat sembuh sebab terk0yak sampai ke dubvr.

D4rah saya yang berk3tul-ketul dalam f4raj d0ktor kelu4rkan.

Saya juga diberi kaunseling sebab mereka t4kut saya str3ss dan mer0yan.

Puan Zatul – Dia yang bagi saya kaunseling. Saya bagitahu yang masa pant4ng hari ke 37 anak pert4ma pun suami saya pernah p4ksa bers4ma jugak… masa tu saya dah h4mpir sembuh.. saya tak rasa sakiit macam ni…

Puan Zatul cakap “Sebelum kahwin, ramai perempuan akan cairr hanya dengan k4ta kata lelaki yang sweet talker sehiingga memud4ratkan dirnya sendiri lepas k4hwin… sebab tu kalau nak kahwin, cari pas4ngan yang baik”

“Banyak ke’s yang saya terima melib4tkan suami yang tak ada ilmu mengenai alam rumaht4ngga… sebab tu dia buat apa yang dia rasa betul sehiingga main bedal saja hvkum h4lal & h4ram sampaikan ajak bersama ketika berpant4ng dia rasa pah4la macam kes’ puan”

“Bila puan dah tahu suami puan ni p4nas b4ran, sepatutnya puan berker4s untuk berpant4ng di rumah ibu. Itu lebih sel4mat”

Saya ada cerit4kan pada puan Zatul, saya ingatkan saya dapat mengub4h per4ngai suami saya lepas k4hwin, rup4nya tidak.

Sekarang ni saya berdep4n tr4uma, pand4ng muuka suami pun saya t4kut apatah lagi kalau dengar su4ra dia p4nggil nama saya.

Sekarang ni saya terb4ring atas k4til saja…. d0ktor tak bagi jalan… luuka & kedudukan r4him perlu sembvh sepenuhnya.

Kalau sekali lagi suami saya berlaku kej4m & nak bersama saya lagi berkemvngkinan saya akan bentan.

Betullah kak, berp4ntang di rumah mak takk4n sama dengan berp4ntang di rumah 0rang. Kalau s4kit ke apa boleh bagiitau mak. Saya rindu sangat mak saya..

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini