Bawa UI4r S4wa Mandi Sungai, Perbu4tan Lelaki Ini Mndpat Pelbagai Re4ksi Dari Ntizen

Bawa UI4r S4wa Mandi Sungai, Perbu4tan Lelaki Ini Mndpat Pelbagai Re4ksi Dari Ntizen | Lumr4h apabila memelih4ra haiw4n terutama sekali spes1s eks0tik seperti uIa-r, pasti ada segel1ntir orang sekel1ling berasa t1dak selesa.

Seperti perk0ngsian di laman Facebook seorang lelaki ini yang dikenali sebagai Abe Awe ini, dia telah memel1hara dua ek0r uIa-r s4wa yang bersaiz bes4r.

Kena tegur bawa uI4r mandi di sung4i.

Menerusi posting itu, dia telah memb4wa dua ek0r uIa-r s4wa tersebut pergi mandi ke sebuah sung4i sebelum didatangi oleh se0rang p4kcik yang menegvr tind4kannya membawa reptiIia berkenaan di tempat aw4m.

“Ada seorang p4kcik menegvr pada saya dan bercakap sung4i ini temp4t orang m4ndi…”

Foto: Facebook Abe Awe

Namun bagi lelaki berb4dan sasa ini, haiw4n tersebut juga berh4k untuk berada di kaw4san itu dan bukan hanya manusia sahaja kerana alam ini harus dik0ngsi bersama.

“Mungkin dia terIupa kita semua berk0ngsi dengan m4hkluk lain…”

Jngan sampai mak4n tuan pulak.

Menerusi ruangan komen pula, terdapat pelbagai re4ksi daripada netizen, ada yang t1dak kis4h tetapi ada juga yang beranggapan tind4kannya itu memberi ris1ko kesel4matan kepada orang lain.

Betul la apa pakcik tu cakap, b4haya la

Bukan semua orang suka dekat dengan uIa-r

Kalau terIepas tak ke menyvsahkan orang

Sumber: Abe Awe, omm

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini