“Semasa Hay̷at Suka Bersedek̷ah”, Lelaki Men̷inggaI Dunia Dal̷am Kead̷aan Sujud Semasa Sed̷ang Bertahajjud.

Impian setiap umat muslim pastilah ingin meningg4l dalam keadaan khusnul kh0timah. Dalam islam, khusnul kh0timah bermaksud keadaan dimana manusia meningg4l dalam cara terbaik dan memper0leh kemulian di sisi Allah Ta’ala.

Baru-baru ini, dimaklumkan Pengerusi Kesatuan India Muslim Terengganu, Mohamed Salahudin Shahabudin, 54, menghembvskan n4fas ter4khir ketika sujud solat tahjud di hspital di Kuala Lumpur.

Kena ser4ngan jantvng.

Difahamkan, tiga hari lalu arw4h telah dimasukkan ke hspital akib4t ser4ngan jantvng. Arw4h sangat dikenali sebagai seorang yang aktif dengan kerja kebajikan.

Suka sangat bersedekah.

Malah, semasa hidupnya arwh memang suka bersedekah dan jar4ng sekali dia menoIak permintaan sesiapa sahaja yang memohon svmbangan sama ada melalui persatuan atau peribadi.

Sempat berpesan, j4ngan tingg4l sedekah.

Dimaklumkan juga, beberapa hari sebelum meningg4l arw4h sempat berpesan agar sentiasa memberi sedekah dan berkongsi rezeki dengan orang lain.

“Rezeki bukan milik kita tetapi milik Allah, jadi kita j4ngan s0mbong atau kedekvt untuk memberi, InsyaAllah kita akan terus menjadi pemberi…”

Cukup indah pem3rgiaan insan ini, Allah men4rik ny4wa ketika sedang dalam beribadat dan bersujud kepada Allah. Semoga khusnul khatimah miliknya.

Sumber : Harian Metro via omm

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu. . insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini