“D̷oakan Hubby” – Suami Semp̷at Wasap lsteri SebeIum Aj̷aI Dalam Kemal̷angan

“D0akan Hubby” – Suami Semp4t Wasap lsteri SebeIum Aj4I Dalam KemaI4ngan | Kuala Ketil : Perjal4nan seorang lelaki untuk pulang kerumahnya selepas haabis kerja disebu4h kiilang ber4khir dengan tr4gedi apabila dia telah terIibat kemaI4ngan dan meningg4I duniia ditempat kejad1an.

Mngsa Muhammad Syaiful Azib, 30, merup4kan ayah kepada dua orang cah4yamata yang masih kecil menunggang mot0sikal apabila sampai dil0kasi berh4mpiran Jamb4tan Pad4ng Kulim mot0sikal yang ditunggang berI4nggar degan sebuh kereta yang menyeb4bkan mot0sikal r0sak tervk dan dia dis4hkan meningg4I duniaa ditemp4t kejad1an.

Syaiful berasal dari kampung Kuala Darak Kuala Ketil meningg4Ikan seorang isteri dan dua orang ank yang masih kecil, seb4k lu4han isterinya mengenai perub4han suami sebelum dia terIiibat kemaI4ngan dan meningg4I duniaa.

Bergvguran air mata istri apabila mend4pat tahu suami yang ditunggu dirumah tdak kunjung tiba rupanya terbvjur kaku dij4lan dan telah pergi buat seI4manya.

Farah Omar melu4hkan rasa sed1h apa yang meniimpa arwh suaminya dan segala perub4han suaminya sebelum dia pergi buat sel4manya tingg4Ikan dirinya dan anak anak.

“Setiap pagi arwh keluar untuk mencari rezeki p dekat ank2 ger4k anak suruh salam abah sambil pes4n kh4lifah jaga Umie dgn kakak nah.

P dekat kakak pulak suruh kakak salam s4mbil peesan kakak jaga Umie dgn adik jgn mel4wan cakap Umie…bila salam dgn Umie pulak pesan lagi ayang jaga anak kita elok2.

lepas ni di awal pagi xdak lagi suara yang berpes4n untuk ku..ya Allah kuat kan AQ demi untuk membes4r kan anak2 kami tampa suami di sisi. Al-Fatihah buat arwh sem0ga dia berada di kal4ngan orang2 yang beriman… alhamdulillah AQ di kurni4kan suami yang sgt baik.”

Farah juga menuulis perbualan ter4khir bersama arwh suaminya sebelum dia berger4k pulang kerumah selepas kerja.

“Wasap trakhir dia untuk ku sebelum kemaI4ngan … wallpaper wasap pon dalam 3 minggu kot dia tukar kami 3 branak..status wasap pon banyak DOA2 .

Setiap hari ada ja nasih4t dia untuk ku…dalam 3 4 minggu ni banyak kali hati ku tergerak MCM mana la kalau dia p dulu dalam masa terdekat ni..tapi dkat muulut x pernah terkeluar.

Allahuakbar bila dia dah ti4da terus ku tering4t tingkah laaku dia bnyk berubah.. Allah lebih menyay4ngi mu suami ku walaupun dia xdn siap kan rumah kami di dunia sem0ga dia dapat membawa kami ke syurgamu yang kekal ab4di …aminnnnn..abang tunggu ayang dgn anak2 ya, Al-Fatihah kami semua syg abang.

Jen4zah arwh suaminya akan dibawa pulang kek4mpung halamannya di Kampung Sungai Daarak dan akan disemad1kan disana.

Semoga Farah kuat dan tabah demi anak anak tersayang yang maha esa lebih sayangkan arwh suaminya dia pergi disaat pulang mencari rezeki buat keluarga ter4ayang semoga r0hnya tenang disana. Al fatihah.

Kredit: MT

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini