D0ktor r4wat pe$akit C0vid-19 meningg4l dunia akiibat keletihan

CYBERJAYA – Seorang petug4s barisan had4pan meningg4l dunia selepas beberapa hari dir4wat di h0spital selepas pengs4n ketika bertugas mel4wan C0vid-19.

Berdasar satu perk0ngsian oleh Skuad Pengurusan Jen4zah Malaysia (SPJM), Allahy4rham Dr Ali Noor Hassan yang juga ahli skuad tersebut meningg4l duniia akibat keletih4n.

“Sebelum meningg4l dunia, rakannya sempat merak4mkan gambar ter4khir beliau yang sangat keletih4n.

“Beliau j4tuh s4kit kerana beb4n kerja terlalu pen4t dan letih, selain kekurangan masa untuk beristirehat setelah bertug4s di barisan had4pan Kementerian Kesih4tan menangani C0vid-19. Beliau tertidur ketika bertugas dan pengs4n,” katanya dalam satu hantaran dalam laman Faceb00k miliknya.

Menurut SPRM lagi, selain bertug4s sebagai d0ktor perub4tan, Allahy4rham juga aktif dalam kerja-kerja d4kwah dan pernah menyertai perhimpunan Jem4ah Tabligh di Beaufort, Sabah.

“Setiap kali Ijtimak besar jem4ah tabligh di Sabah, Dr Ali akan datang dari Selangor berkhidmat secara sukarela sebagai petug4s perub4tan bagi peserta ijtimak.

“Sekali lagi SPJM kehilangan seorang ahli yang begitu komited berkhidmat untuk ummah selepas pem3rgian Pengerusi SPJM Kedah, Allahy4rham Habibullah pada Jumaat lepas.

“Semoga Allah SWT menerima segala amal kebajikan beliau dan mengampuni segala d0sanya yang l4mpau. Salam takziah buat ahli keluarganya,” ujarnya.-MT

Kredit: w0wberita

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini