Dah Buat Yang Terbaik, Saya Tak Pernah Bergdvh Dgn Dia Kerana Perempuan Lain – Jalaluddin Hassan

Namanya pernah terkenal sebagai hos Who Wants to Be a Millionaire?. Malah ayat “Anda pasti” dan “Jawapan Muktamad” semasa menjadi hos rancangan itu menjadi siulan masyarakat Malaysia sekitar tahun 2000.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Bakat beliau bukan sekadar sebagai hos, sebut sahaja Datuk Jalaluddin Hassan, pasti mengenali lakonan hebat pelakon veteran yang pertama kali membintangi filem bertajuk Panggilan Pulau pada tahun 1994.

Kehidupan peribadi dan kerjaya adik kepada Musa Hassan, bekas Ketua P0lis Negara ini penuh warna warni.

Pernah melalui keh1langan isteri tersayang, Datin Hashimah Mad Ehsan pada tahun 2016 sebelum berkahwin semula setahun kemudian, ada kisah pilu yang dipend4mkan selama ini oleh beliau mengenai arw4h isterinya itu.

Menerusi sebuah video yang dimuat naik oleh Zayan, luahan Jalaluddin ketika ditanya apa yang ingin disampaikan kepada arwh sekiranya dia masih ada, ternyata mengvndang rasa hlba ramai netlzen.

” Tiap-tiap hari saya nak minta maaf dengan dia, saya ni gar4ng dekat rumah saya garang sebab saya nak yang terbaik. Percaya tak saya tak pernah bergadvh dengan dia kerana perempuan lain”

” Saya nak buat yang terbaik pun saya tak mampu enam puluh lebih dah, nak bisnes tak pandai nak bagi anak lebih pada itu tak pandai tapi saya buat sebaik mungkin untuk memberikan yang terbaik untuk anak-anak” katanya.

Malah, sepanjang perkahwinan mereka selama 40 tahun, dia tidak pernah bergadvh dengan arwh isterinya kerana orang ketiga.

” Saya tak pernah bergadvh dengan dia kerana perempuan lain kerana dengan siapa saya berkawan saya tak pernah rahslakan pada dia.. dia tahu semua..” kata beliau.

Sempat memberikan pesanan kepada semua lelaki yang bergelar suami di luar sana, tonton video penuh yang menyentuh hati ini seperti di bawah. Seb4k.

Jalaluddin sebelum ini mendirikan rumah tangga dengan Datin Hashimah Mad Ehsan selama 40 tahun sebelum arwh menlnggal dunia pada 5 November 2016 akibat kompli1kasi pelbagai penyaklt termasuklah kenclng manis dan parv-parv beralr.

Hasil perkahwinan dengan Datin Hashimah Haji Aksan pada 1977, beliau dikurniakan 8 anak dan 14 cucu.

Selepas lama menduda,dengan sekali lafaz, pelakon veteran Datuk Jalaluddin Hassan bergelar suami kepada Rapidah Abd Ghani, 44.

Pasangan itu disatukan sebagai suami isteri pada jam 10.55 pagi dalam majlis akad nikah yang diadakan di Masjid Bandar Tun Hussien Onn, Kuala Lumpur.

Aktor yang pernah diangkat Pelakon Drama Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian selama 3 tahun itu berkata, Rapidah mengingatkan dirinya kepada Allahyrham isterinya, Hashimah Mad Ehsan yang menlnggal dunia pada 5 November 2016.

” Kami kali pertama bertemu ketika menghadiri rumah terbuka Lokman pada Aidifitri yang lalu dan apabila melihatnya melayan tetamu dan pergerakannya ia mengingatkan saya kepada arwh isteri.

” Kami sempat bergambar bersama dan saya berikan nombor telefon saya kepadanya kerana ingin meminta dia menghantar gambar yang diambil kepada saya.

” Selepas itu barulah kami mula berkenalan dan seterusnya Alhamdulillah dipertemukan jodoh,” katanya.

SUmber : tambahkeju / Siakap Keli Via dedah.co

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini