Pilu..Jurur̷awat Meningg̷al Akib̷at Dij̷angklti C0v!d-19 Dari Pes̷akit, Sar̷at Meng̷andung 7 Bul̷an

K3s penvlaran wbak C0VlD-19 di negara kita semakin merisaukan saban hari.

Barisan hadapan ataupun fr0ntliners dilihat masih berusaha ker4s bagi membendvng rantaian wbak ini.

Malah, bukan itu sahaja, mereka juga perlu menguruskan jumlah pesaklt yang baru yang baru tiba di pusat kuarantln dan juga di pusat perubtan.

Jururwat dijngklti C0VlD-19 daripada pesaklt

Betapa besarnya peng0rbanan para petugas kesihatan yang perlu menghadapi rislk0 yang besar sehinggakan boleh meragvt nywa mereka sendiri.

Namun apa yang lebih memilvkan lagi apabila seorang jurvrwat dilap0rkan telah menlnggal dunia aklbat C0VlD-19 selepas dijngklti daripada salah seorang pesaklt di h0spital.

Menerusi perkongsian di Facebook, jurvrwat berkenaan dikenali sebagai Siti Aishah binti Mohd Zamri yang dikatakan sedang srat mengandvng tujuh bulan dan telah dijngklti C0VlD-19 dari pesaklt di dalam w4d.

Siti Aishah dikatakan telah terlntar serta tidak sedarkan diri ketika dirwat di unlt rwatan rapl (lCU) di H0spital Labuan.

“Mohon semua sedekahkan Al-Fatihah untuk rakan seperjuangan kami di KSKBSAS, staff nurse SITI AISHAH BINTI MOHD ZAMRI ( Aishah Sienaa ) yang telah kembali ke rahmatullah bersama-sama bayl dalam kandvngannya pada 10.45am tadi, di lCU H0spital Labuan.

“Allahyrhamah pregnant 7 bulan, dijngklti c0vld dari patient di w4d. Semoga Allah menccuri rahmat dan dikurniakan pahala syahld pada dia.”

Kedua-dua ibu dan anak tidak dapat diselamatkan

Walau bagaimanapun, ajlnya sudah tiba, Siti Aishah telah kembali ke rahmatullah bersama-sama bayl yang sedang dikandung pada jam 10.45 pagi.

“Staff nurse Siti Aishah binti Mohd Zamri telah kembali ke rahmahtullah bersama-sama bayl dalam kandungannya pada pukul 10.45 pagi tadi di lCU H0spital Labuan.”

Menerusi posting yang telah dimuat naik oleh suami Allahyrhamah di Facebook, Muhammad Iqmal sempat meminta orang ramai agar mendoakan isterinya serta anak pertama mereka yang masih berada dalam kandungan diberi kesembuhan.

“Semoga Allah beri kesembvhan kepada isteri saya dan juga baby kami dalam kandvngan. Mohon doa daripada semua untuk isteri saya dan bby kami.”

Rata-rata netlzen menlnggalkan ucapan takzlah di ruang k0men Facebook dan mendoakan agar Allahyrhamah ditempatkan bersama orang-orang beriman.

Sumber:yoynetwork

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu. . insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini