‘Diber1 Susu Tamat Temp0h..’ – lbu D4kwa D0ktor Cuai Seb4bkan An4k 2 Bulan Meningg4I

Pihak Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) akan mengadakan pertemuan dengan waris keluarga yang mendkwa berlaku kecuaian ketika mendapatkan rwatan di hspital itu sehingga menyebabkan kemat!an kepada bayi berusia dua bulan, Jumaat lalu.

Sebak luahan ibunya ” Adik mama rindu adik bakpo adik tinggal mama ya allah tak kuat terlalu awal adik tinggalkan mama.

Begitu susahnya mama jaga adik dalam kandungan mama, dalam keadaan mama sak!t kena buat ko oe , Rata riti berubat, Dengan alahan ter0k lagi sampai hari nak oprate tu mama bawak plastik lagi sebab alahan ada lagi.

Lepas doktor tarik adik dalam perut mama situ laaa baru hilang alahan mama segala kesakitan semua hilang dengan kehadiran adik tapi bakpo sekejam ni ore buat ko adik.

Maafkan mama adik, tiap2 malam mama pasang surah maryam, ayat qursi untuk jaga adik dalam kandungan mama, Tapi bakpo seter0k ni orang buat ko adik, ya allah raya tahun ni tanpa adik – ola ola

Pengarah HRPZ II Datuk Dr. Selasawati Ghazali berkata, pihaknya sudah mengadakan siasatan membabitkan pakar perubatan, doktor serta jururawat yang bertanggungjawab dalam merawat bayi berkenaan.

Bagaimanapun, beliau berkata pihaknya tldak dapat mendedahkan hasil siasatan yang diperoleh ketika ini dan hanya akan memaklumkan perkara itu kepada waris mngsa ketika pertemuan yang diadakan nanti.

Sebaik sahaja isu ini dibangkitkan sehingga tuIar di media sosial kita mengarahkan mereka yang terbabit termasuk doktor pakar, doktor, jururawat serta jawatankuasa untuk meneliti perkara ini.

Kita akan menjelaskan secara rasional mengenai setiap tindakan yang dilakukan terhadap bayi berkenaan ketika mendapatkan rawatan di hospital ini dan waris juga boleh bertanya segala persoalan kepada pihak hospital ketika pertemuan itu diadakan, katanya ketika dihubungi Bernama.

TerdahuIu, tuIar satu video menerusi Facebook milik ‘Ola Ola’ yang mendkwa bayinya berusia dua bulan meninggaI dunia akibat kecuaian doktor di HRPZ II ketika memberikan rawatan.

Menerusi video yang meraih tont0nan melebihi 60,000 itu juga, beliau mendkwa anaknya dipaksa berpuasa selama lima hari selain turut diberikan susu yang sudah tamat tempoh dan diberikan ubat tidur tanpa keizinannya. Alfatihah. – Sumber dipetik dari DB, Harian Metr0.

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini