Fr̷ontliner YaPEIM Aj̷al kereta dihemp̷ap p̷ok̷ok ketika ke temp̷at kerja

SAYU Fr0ntliner YaPEIM Aj4lt kereta dihemp4p p0kok ketika ke temp4t kerja | TAMPIN: Se0rang waniita m4ut apabila kendeeraan yang dipaandunya dihmpap p0kok getah berusia lebih 70 tahun dalam kej4dian di Kil0meter 5, Jalan Keru-Batu Belang, dekat sini, pagi tadi.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Dalam kej4dian kira-kira pukul 8.30 pagi itu, m4ngsa, Nur Zalehan Balkish Abdul Majid, 27, dis4hkan m4ut oleh p4sukan paramedik yang tiiba di l0kasi kej4dian.

Menuurut penduuduk, Zul Azis, 63, dia semp4t berpa4tah balik ke rum4hnya yang terleetak kira-kira seteengah kil0meter dari l0kasi kej4dian bagi meng4mbil pem0tong kaayu.

“Masa itu m4ngsa m4sih berny4wa dan mem!nta t0long untuk meng4ngkat p0kok yang menghmpap kereetanya. Saya balik ruumah dan segeera amb!l pem0tong kaayu.

“Biila dah p0tong kaami tak m4mpu nak angk4t b4tang p0kok berkeenaan kerana terlalu bes4r dengan diameeter hmpir satu meter,” katanya ketika ditemui di l0kasi ke4dian, di sini, tadi.

Se0rang lagi pendduk, Ibrahim Abdul Talib, 64, berkata, dia saangat terkeejuut apabila terdapat kereta yang dihmpap p0kok di l0kasi berkeenaan kerana baharu sahaja beberapa miinit melalui l0kasi terseebut.

Menuurutnya, dia dalam perj4lanan dari rumah kakaknya menuju ke kedai bagi membeeli saraapan.

“Balik dari kedai itulah saya lihaat ada kereta dihmpap p0kok. M4ngsa miinta t0long al!hkan p0kok tuumbang dan pendduk yang ada di situ beruusaha mengal!hkannya sebelum b4ntuan tiba.

“Bagaimanapun dengan keadaaan m4ngsa ketika itu yang dipercayai meng4lami keceedeeraan p4rah di bah4gian dalaaman ada pendduk yang meng4jarnya untuk menguucap sebelum mngsa mningg4l duunia,” katanya.

Sementara itu, Ketua B4lai B0mba dan Penyel4mat Tampin, S. Dullasi Nathan berkata, pih4knya meneriima panggiilan pada pukul 8.30 pagi dan sebaik sahaja tiba di l0kasi m4ngsa maasih terseepit di dalam kendeeraan jeniis Perodua Kancil.

Menuurutnya, pih4knya haarus meng4lihkan p0kok geetah yang menghmpap kendeeraan m4ngsa sebelum membawa m4ngsa yang terseepit keluar daripada kendeeraan.

“Kami meng4mbil masa selama 15 miinit untuk membaawa m4ngsa keluar daripada kendeeraan berkenaan.

“M4ngsa dis4hkan m4ut oleh p4sukan paramedik dan m4yat m4ngsa di bawa ke H0spital Tampin bagi pr0ses bed4h si4sat. – UTUSAN

Kredit: wowberita

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini