Fr0ntliner M̷aut Dalam KemaI̷angan, Bapa Saudara Iuah Rasa Seb̷ak Dan PiiIu

Melaka : Permerg1an mengejvt anak buah mengvdang piIu pada bapa saudara kepada seorang angg0ta tent3ra yang men1nggal dunia dalam kem4langan di Sungai Udang Melaka semalam.

Utusan 0line meIap0rkn seorang angg0ta tentera m4ut manakala rakannya ceder4 selepas motosikal dinaiki mereka merempvh sebuah Iori di Lebuh Sungai Udang Paya Rvmput Alor Gajah (SPA) di sini, hari ini.

Dalam kej4dian kira-kira jam 4 petang itu, mngsa, Mohd Hairie Mohd Shah, 22, yang menvnggang motosikal jenis Yamaha LC mavt di tempat kej4dian akiibat keceder4an p4rah di kepaIa, manakala rakannya, Benedict Anak Johnson, 25, Iuuka di kepaIa, muka dan tangan.

Mengikut makIumat awal, kedua dua angg0ta tentera itu dilap0rkan beralamat di M4rkas Tentera D4rat Cawangan Sumber Manusia Kementah, Jalan Padang Temb4k, Kuala Lumpur.

Ketua P0Iis Daerah Melaka Tengah, Asisten Komisioner Afzanizar Ahmad berkata, sebelum kej4dian I0ri tersebut dalam perjalanan dari arahh K4mpung Bertam Ulu menghala ke Ayer
Ker0h.

Apabila s4mpai di l4mpu isyara4t Taman Paya Emass, I0ri tersebut membeI0k ke kanan untuk menuju ke Ayer Ker0h, namun tiiba-tiiba motosikal ditvnggangi dua angg0ta tentera itu yang datang dari arahh Cheng telah mel4nggar bahagian kanan l0ri tersebut.

Akiibat kemaI4ngan itu, penvnggang motosikal disahk4n men1nggal duniaa di tempat kej4dian, manakala pemb0nceng mengalami Iuka dan dikej4rkan ke h0spital untuk rwatan, katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Katanya, pem4ndu Iori terb4bit yang berusia 25 tahun bagaimanapun tldak meng4lami seb4rang keceder4an.

MenguIas lanjuut, Afzanizar berkata, slasatan di tempat kej4dian mendapati kead4an jalan b4sah disebabkan huujan.

Pemandu I0ri tersebut dibawa ke H0spital Melaka untuk diambil s4mpel d4rah dan akan dihantar ke Jabatan Klmia bagi tujuan penges4nan k4ndungan alk0hol dan d4dah.

Sehingga kini tlada s4ksi bebas yang tampiI memberikan makIumat mengenai punca kemaI4ngan dan slasatan masih diteruskan katanya.

Katanya, myat mngsa turut dihantar ke hspital sama untuk pr0ses bed4h slasat dan ke$ dislasat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Al fatihah buat arwh.

Sumber: utusan, kknd zam wanny.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini