“G̷aji Seminggu Dapat RM80, Berh̷ari2 T̷idur Dalam Kereta Tunggu Cust0mer” – Ebit Lew B̷antu Pem̷andu Teks̷i

“G4ji Seminggu Dapat RM80, Berh4ri2 Ti-dur Dalam Kereta Tunggu Cust0mer” – Ebit Lew B4ntu Pem4ndu Tek-si | “S4yu sangat rasa zia-rah driver ta-xi airport KLIA,” dem1kian kata-kata Ustaz Ebit Lew yang menin-jau sekitar perkarangan Lap4ngan Terb4ng Antarab4ngsa Kuala Lumpur (KLIA) pada Selasa.

K0ngsi Ustaz Ebit, menyelami kesngs4raan yang dih4dapi pem4ndu-pem4ndu tek-si di lap4ngan terb4ng itu, dia turut tersen-tuh.

“Bila tengok w4jah macam ayah. Macam mak. Macam abang kakak kita sendiri semuanya menang1s.

“Berapa ga-ji abang seminggu ini. RM80 ustaz. Sus4h nak dap4t t-rip. Sebulan ada yang dap4t RM400 macam tu pun ada. Sebelum ni langsung ti4da.

“Dari bulan Mac s4mpai sekarang ti4da pend4patan l4ngsung. 7 bulan dah.

“Berh4ri-h4ri ti-dur dalam kereta nak tung-gu dap4t cust0mer. Jika ada. Tunggu bar1san,” tulisnya yang dik0ngsi di Faceb0ok.

Ustaz Ebit pada masa sama turvt menghvlurkan sumb4ngan bar4ngan keper-luan dapur kepada 300 pem4ndu tek-si di kaw4san tersebut.

“Saya dapat beri sed1kit bar4ng dapur untuk 300 orang. Mereka ada 700 0rang.

“Abang dan kakak ni men4ngis kata. Ustaz, terima kaseh datang sudi tanya kh4bar kami. Sudi b4ntu kami.

“Semua cakap sikit menang1s. Ya Allah..se dihnya suasana macam ni.

“Tadi ramai men4ngis bila saya kata s4bar ujian kasih sayang Allah. Bila abang-abang ni menang1s saya dah makin s3bak.

“Begitulah ayah-ayah ni. Disebalik waj4h ayah yang te gas, h4mpir semua men4ngis tadi,” ceritanya.

Suas4na bert4mbah h!ba apabila Ustaz Ebit memb4cakan d0a di had4pan mereka.

“Syar1kat memb4ntu dengan tidak ca-j kereta dan ada juga beri b4ntuan mak4nan. Ter4sa seb4k jer.

“Masa berd0a tadi semua men4ngis. Bila tengok tang1san mereka ter1ngat betapa ber4t uji-an mereka. Begitulah ayah-ayah ni semua. Allahuakbar. Inilah kerja mereka sel4ma ini.

“Kini semua dah berub4h. D0akan yer buat abang kakak ni semua. Cuma m4mpu ber1 sedi1kit b4ntuan mak4nan.

“Buat sah4batku semua jika ada kawan ti4da kerja tol0ng teng0k-teng0kkan ye. B4ntu ikut kem4mpuan. Ya Alllah maafkan saya. Am-punkanlah diriku ini,” ra-yunya.

Kredit: Gempak

Baca juga: “Seluruh Pah4la Saya Sebagai D0ktor Untuk Abah” – Anak Allahy4rham Mr Os

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini