G4dis Smpai Terkiilan, Jiiran T4mak Petiik Rambutan T4npa Iziin Habis 1 Pok0k [VIDE0]

Sudah menjadi ad4t hiidup berjiiran, setiap orang seharusnya mengam4lkan niilai murni dalam semua perk4ra supaya kaw4san perum4han menjadi lebih am4n. Mal4ng sekali, kesab4ran pasti teruuji apabila terp4ksa tingg4l bersebelahan dengan rumah indiiviidu yang kur4ng bertimb4ng rasa. Tuurut berdep4n dengan situ4si sama, seorang g4dis melu4hkan rasa terkiilan apabila buah r4mbutannya diambil orang sekiitar t4npa iziinn.

Kalau miinta iziin mesti kita bagi…Bukannya buat caraa macam pencuurii

Lebih mengejvtkan, jiirannya meng4mbil buah tersebut dalam kuantiiti yang sangat banyak t4npa memikiirkan langsung ha’k tu4n rumah. Dalam vide0 yang dik0ngsikan, Beliinda memberitahu keluarga mereka hanya sempat menj4mah sediikit sahaja sebelum terk3jut meliihat kead4an p0hon r4mbutan berkenaan. Sudah lama menvnggu ia leebat, bapanya menjadi sangat kec3wa dengan perk4ra tersebut walhal mereka pasti akan memberiikan juga bu4h itu sekiiranya orang tersebut memiinta iziin sec4ra baik.

@belindsss

Padahal keluarga gue udh nungguin bgt pohon rambutannya berbuah. Bokap gue sampe kecewa banget😭😭😭 #fyp #fypシ #fypage #warga62 #beranda #viral

♬ original sound – Belinda – Belinds

Bukan sek4dar cuuri rambutan, rup4nya h4rta benda lain juga dicuuri

Bukan sekali dua, rup4nya h4mpir setiap tahun mereka terp4ksa berdep4n dengan siikap buruuk jiiran berkenaan sec4ra berul4ng-ulang termasuklah kecuurian h4rta beenda lain. Dek kerana pada waktu si4ng mereka sekelu4rga jar4ng ber4da di rumah dan hanya pul4ng pada maalam hari, mungkiin itu menjadi puuncaa mengapa jiirannya begitu ber4ni ‘membuat keerja’.

@belindsss

Reply to @marry_499

♬ original sound – Belinda – Belinds

 

Dah kenapa aku nak viiral dengan cara macam ni?

Si4pa s4ngka, perk0ngsian tersebut yang memper0lehi resp0n h4ngat menyeb4bkan seset3ngah netiizen menyif4tkan Belinda sebagai ‘berkiira’. Men4fikan dakw4an sek4dar berniaat untuk menjadi viiral, g4dis ini semp4t memiinta maaf andai lauh4n yang dibuat ada mengguuris haati sesi4pa.

@belindsss

Reply to @marry_499

♬ original sound – Belinda – Belinds

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini