Gambar Kumpulan Pemancing Terlibat Tragedi Karam

Gambar Kumpulan Pemancing Terlibat Tragedi Karam Undang Sayu, Empat Masih Lagi Hilang | Keterujaan sekumpulan pemancing untuk mendapatkan ‘habuan lumayan’ di tengah laut bertukar tragedi apabila bot terbalik dibadai ribut serta ombak besar. Menurut laporan, tragedi tersebut berlaku di kawasan perairan berhampiran Kuala Kemasin, Bachok sekitar 8.30 malam tadi. Setakat ini 12 individu selamat, 4 pula ditemukan dalam keadaan tak bernyawa termasuklah juragan bot warganegara Thailand manakala 4 lagi masih hilang.

Separuh jumlah pemancing yang naik bot adalah ahli keluarga…adik antara yang masih hilang

Menerusi Harian Metro, individu bernama Sufri Daud mendedahkan bahawa 10 pemancing daripada jumlah penumpang bot rekreasi laut berkenaan merupakan ahli keluarganya yang menetap di Kampung Padang Tok La, Pasir Mas. Malah adiknya iaitu Harun Daud (58) juga masih hilang dan belum ditemukan. Pada awalnya lelaki berusia 60 tahun itu turut menyatakan bahawa dia sepatutnya menyertai kumpulan tersebut, tapi hasrat itu dibatalkan atas faktor kesihatan diri.

Sepatutnya pulang pagi ini…keluarga reda cuma mahu semuanya dijumpai

Sufri juga sempat makan tengah hari bersama dua anak sepupunya yang terkorban dalam insiden tersebut sebelum berlepas ke laut iaitu Muhammad Zaki Muhammad Nordin dan Mohd Syafizan Daud. Walaupun hiba sebaik mengetahui musibah yang menimpa kumpulan itu pada tengah malam semalam, namun ahli keluarganya reda dan cuma mampu berdoa agar kesemua pemancing ditemui.

Gambar kenangan kumpulan pemancing tinggalkan rasa sebak & sayu

Dalam pada itu, foto kenangan kumpulan pemancing berkenaan yang dimuat naik oleh pengguna Facebook Mohd Shariful Aidi nyata telah menimbulkan rasa sayu dalam kalangan netizen. Dia turut mengajak orang ramai supaya mendoakan agar proses menyelamat semua penumpang bot karam terbabit berjalan lancar.

Sumber: FB Mohd Shariful Aidi & Harian Metro

Kredit

Like Fanpage Admin : Madara Gaming