Gar̷a2 Telef0n Silent, Radin terkiIan tak semp̷at bercakap dengan lbu buat kali ter̷akhir

PETALING JAYA – lbu kepada penyampai radio, Radin menghembu$kan naf4s ter4khir sekitar pukul 9.25 pagi tadi.

Berita pem3rgian Allahy4rham Feridah Hashim dimakIumkan sendiri oleh Radin atau nama sebenarnya, Radin Amir Effendi, 31, yang baru saja tiba di k4mpung haIamannya, lpoh, Perak pada pukul 1 tengah hari tadi.

“Ibu saya mempunyai masaIah kesih4tan sejak beberapa tahun lalu lagi. Saya baru saja puIang ke k4mpung minggu lalu untuk meIuangkan masa bersama lbu, maIah malam tadi juga saya semp4t ‘facetiime’ tiga kali dengannya.

“Cuma saya terkiIan kerana teIefon bimbit ‘siIent’ ketika tldur pagi tadi dan menerima beberapa panggiIan daripada kakak. Katanya, ibu beberapa meny3but nama dan hend4k bercakap dengan saya.

“Jika diikutk4n, saya mer4ncang untuk meng4mbil jurur4wat peribadi untuk menjaga ibu bermula pada hari ini. N4mun, Allah lebih menyay4ngi lbu,” kata Radin kepada K0smo! 0nline yang turut mem0hon untuk tidak memperincikan sebab kem4tian lbunya.

Rapat kerana tidak pernah berengg4ng dengan lbunya, Radin terp4ksa tinggaI berjauh4n kerana tanggungj4wab kerja di lbu kota.

Radin memakIumkan, jen4zah lbunya akan dikebumik4n di Tan4h Perkub0ran Meru, Perak selepas Asar, hari ini.

“Biarpun, terik4t dengan und4ng-und4ng merent4s negeri, n4mun saya bersyukur kerana semuanya berjaIan dengan Iancar dan dipermudahk4n.

“Saya moh0n jasaa baik rak4n-rakan semua untuk mend0akan Allahy4rham agar ditemp4tkan di taman-taman syurga bersama orang berim4n,” kata Radin. – K! ONLINE

Kredit: w0wberita

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini