GeIandangan Ditemui M̷ATl ‘Ditemani’ ANJ̷ING Jal̷anan, Rupanya Semasa Hay̷atnya Suka Beri Bin̷atang Makan

GeIandangan Ditemui M4Tl ‘Ditemani’ ANJ1NG Jal4nan, Rupanya Semasa Hay4tnya Suka Beri Bin4tang Makan | Di Twitter, tuIar satu f0to yang cukup meny4yat4ti, apabila seorang lelaki yang dikenali sebagai Ismael Hadi, ditemvai men1nggal dunia di samping anj1ng-anj1ng jalanan. Menvrut info, Ismael, tidak mempunyai sebarang temp4t teduh dah hanya tingg4l di jaI4nan. Kis4h sed1h ini terj4di di Yaman.

Ditemani anj1ng.

Memetik lap0ran daripada Akurat, Ismael seorang yang terken4l di Pasar Al Dalil, Yaman kerana sik4pnya yang sering memberi mak4nan kepada anj1ng-anj1ng jal4nan. Setelah menghemb0skan naf4s yang ter4khir, anj1ng-anj1ng yang pernah dib4ntu selama bertahun-tahun ini kelih4tan sed1h dan tidak mahu berg4njak daripada may4tnya.

Kisah Ismael ini telah tuIar dan menjadi buah mul0t warganet. Menerusi f0to itu menunjukkan anj1ng-anj1ng tersebut kelih4tan seperti sedang memel0k Ismael menunjvkkan t4nda ‘setia’ kepada Ismael yang banyak memb4ntu selama ini.

Kisah inspirasi!

Gambar sekadar hiasan

Walaupun Ismael diuji dengan kesus4han di dun1a, namun sik4p kemanusiaannya waj4r dipuji. Anj1ng-anj1ng tersebut memb4las budinya dengan keseti4an menunggu di sebelah may4tnya dengan r4ut wajah yang cukup meny4yat h4ti.

Ismael merupakan seorang geIandangan jaIanan yang tidak mempunyai sebarang ahli keluarga.

Sumber: Nadwa Dawsar & Akurat

Via ohbulan

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini