Gita Lestari satu-satunya pramugari bertudung ucapp Bismillah saat pes4wat berlepas

JAKARTA – Satu-satunya pramuugari bertudung dalam pes4wat Sriwijaya Air yang terh3mpas sempat memuat naik sep0tong d0a ke akaun Inst4gram sebelum pes4wat tersebut berlepas dari Lapangan Terb4ng Soekarno Hatta, Jakarta.

Pramuugari itu, Gita Lestari memuat naik ucapan Bismillah dan mem0hon doa agar pes4wat mereka sel4mat pergi dan pulang.

Selain Gita Lestari, terdapat lima lagi kru pes4wat termasuk juruterb4ng Kapten Afwan dan pembantunya Deigo Mahmit.

Dalam pada itu pencarian hari ini untuk menemui m4ngsa yang hiidup dari 62 orang dalam pes4wat mal4ng itu tipiis sebaiknya hanya cebiisan m4yat diteemui di dalam lautann tersebut semasa 0perasi penc4rian dilakukan.

Sebuah beg m4yat mengandungi angg0ta badan k0rban n4has pes4wat Sriwijaya Air tiba di H0spital P0lis Jakarta sebentar tadi, lap0r p0rtal Kompas TV.

Piihak h0spital juga akan melakukan pemeriks4an antemortem bagi menentukan keced3raan yang dialami m4ngsa sebelum terk0rban.

Waris keluarga kepada penumpang pes4wat Sriwijaya Air SJ-182 diminta hadiir untuk memberi sampel DNA masiing-masiing.

Setakat ini, ada emp4t wariis keluarga seleas memberi sampel DNA. Sampel itu akan digunakan untuk menges4n dua penumpang pes4wat Sriwijaya Air yang dipercayai terh3mpas di Kepulauan Seribu.

Sebelum ini akhbar melap0rkan sebuah pes4wat komersial Sriwijaya Air dilap0rkan hilang k0ntak selepas berlepas dari Lapangan Terb4ng Soekarno Hatta, Jakarta menuju ke Ponti4nak, hari ini.

Menurut jurucakap Kementerian Perhubungan (Peng4ngkutan) Indonesia, pes4wat komersial itu berlepas jam 2.36 petang waktu Indonesia B4rat dan dijadualkan tiba di Ponti4nak, jam 3.15 petang waktu Indonesia Timur (4.15 waktu Indonesia B4rat).

Kontak ter4khir pes4wat itu dengan menara kawalan adalah pada 2.40 petang waktu Indonesia Tiimur, sebelum hil4ng, kata jurucakap berkenaan menerusi pes4nan riingkas WhatsApps.

Kredit: w0wberita

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini