Guru Anak 4 Perg1 Sek3lip Mata, Puncanya Terl4mpau Stress & Komited Kerja

SAYU Guru Anak 4 Perg1 Sek3lip Mata, Puncanya Terl4mpau Stress & Komited Kerja | Sama ada bekerja sendiri atau makan gaji, mana-mana pekerjaan pasti ada cab4rannya yang tersendiri. Ramai ingat bergelar seorang guru adalah satu pekerj4an yang senang. Hakik4tnya tugas tersebut sangat menc4bar kerana ada banyak kerja lain di samping mengend4likan anak-anak mur1d. Dalam diam, mereka juga men4nggung tek4nan yang tinggi sehingga menyeb4bkan mas4lah kes1hatan.

Cikgu & ibu anak 4 hembvs naf4s ter4khir kerana tekanan mel4mpau

Menerusi satu perk0ngsian di laman Facebook, pengguna dikenali sebagai Halimaton Saadiah telah mencer1takan perihal seorang guru wanita yang perg1 untuk selamanya akib4t masalah kes1hatan berpvnca daripada tek4nan kerja. Allahy4rhamah merup4kan seorang pend1dik yang sangat komited dengan kerj4nya dan telah tingg4lkan 4 orang anak masih kecil.

Usahlah terl4mpau tertekan dengan kerja & bers1kap lebih tenang jalan tanggungjawab

Jelasnya lagi, sudah banyak kej4dian seperti ini berlaku di kal4ngan guru-guru. Semuanya diseb4bkan tek4nan menghadapi beb4nan kerja yang banyak serta gaya h1dup yang tidak sih4t. Pesannya di usia mencecah 40 an adalah lebih baik untuk bers1kap lebih tenang dalam bekerja, jalankan tanggvngjawab dengan hati yang terbuka untuk menjaga kes1hatan diri.

Bila tidak sih4t, belum tentu ramai yang amb1l peduli selain daripada ahli kelvarga

Katanya lagi, usahlah bekerja terl4mpau ker4s seh1ngga melup4kan kesih4tan diri sendiri. Memandangkan tiada yang sebetulnya ambil peduli akan masalah kesih4tan kita selain daripada keluarga sendiri. Oleh itu, kekalkan minda yang pos1tif dan fokvs dengan matl4mat untuk mend1dik anak b4ngsa.

Sumber: Facebook Halimaton Saadiah. Kis4h Dvnia

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini