Hasr̷at bertunang tak kes̷ampaian, fr0ntliner m̷aut rempuh treIer

“Arw4h ada menghantar WhatsApp pada 4.30 petang semalam dan minta saya jaga diri, teruskan berni4ga dan jaga mama serta abah dia.

“Saya tak sedap h4ti sebab macam peIik, tapi saya tak nak fikir apa-apa ketika itu. Tak s4ngka rupanya, dia pergi buat selama-lamanya,” kata Muhammad Amirul Rusli, 37.

Dalam kej4dian 9 malam tadi, bakaI tunang Muhammad Amirul, Nur Fariesha Alia Azizan, 23, mninggaI dunia selepas Perodua Viva dip4ndu meIanggar bahagian kanan treIer di Kil0meter 22.1 Lebuhr4ya Utara SeIatan dekat Jalan Jitra-Changlun.

Muhammad Amirul berkata, ketika kej4dian, Nur Fariesha yang juga angg0ta Angk4tan Pert4hanan Awam Malaysia (APM) Kubang Pasu baru selesai bertug4s di Stesen Kuarantin C0vid-19 Institut Aminuddin Baki di Kubang Pasu dan dalam perjalanan pulang ke rumah di Taman Resak, Changlun.

“Kalau ikut per4ncangan, kami berh4srat untuk bertunang sebelum Ramadan ini dan arw4h mahu pulang ke Langkawi pada Sabtu untuk meminta restu ibunya dan menyampaikan h4srat ini.

“Namun apa yang kami rancangkan tidak kes4mpaian apabila arw4h pergi buat seIama-Iamanya dan saya rasakan seperti mimpi dia dah tak ada,” katanya yang juga angg0ta APM Kubang Pasu.

Muhammad Amirul berkata, dia berniaga sate pada waktu malam dan arw4h biasanya akan singgah di gerainya di Jalan Manggol, Tunjang selepas selesai bertug4s.

“Semalam dia tidak singgah sebaliknya, saya terima panggilan yang mengatakan dia kemal4ngan. Saya semp4t melihat angg0ta b0mba mengeluarkan j4sad arw4h dari jauh,” katanya ketika ditemui di perkarangan Jab4tan F0rensik H0spital Sultanah Bahiyah (HSB), di sini hari ini.

Dia juga berk0ngsi pertemuan dengan Nur Fariesha Alia yang dikenali selepas sama-sama berkhidmat dalam APM sejak empat tahun lalu, malah arw4h digambarkannya sebagai seorang teg4s dan penyayang.

Jen4zah Nur Fariesha Alia akan dibawa pulang ke kampungnya di Kampung Gelam, Jitra untuk dikebumikan, hari ini.

Kredit: w0wberita

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini