Hasr̷at ziar̷ah lbu di kampung tidak kes̷ampaian, lelaki m̷aut berges̷eI treI̷er

HASR4T seorang pemuda untuk pulang bertemu ibunya kerana rindu yang mendaIam tidak kes4mpaian apabila dia meningg4l duniia ketika dalam perjaIanan.

Menurut perk0ngsian oleh Skuad Pengurusan Jen4zah – SPJ Malaysia yang memb4ntu menguruskan jen4zah, arw4h dilap0rkan terIibat dalam kemaIang4n jalan raya setelah berg3sel dengan sebuah Iori treIer.

Siapa meny4ngka, ibu yang men4nti kepulangan anak yang merinduinya, hanya m4mpu menyambut ja$ad si anak yang sudah tidak lagi berny4wa.

Sayu, kita sebagai manusia hanya m4mpu merancang, namun begitulah takdir Allah yang sudah tertuIis.

Niat pulang untuk bertemu ibu.. Pulang kep4ngkuan si ibu sebagai jen4zah..

Kembalinya seorang anak lelaki harapan si ibu kepada Pencipta-Nya.. Jen4zah naha$ kemal4ngan jalan raya seIamat dikebvmikan di Tanah Perkub0ran Islam Al-Raudhah Nilai..

Allahy4rham Qamarul Ariffin Jasmi mningg4l dunia selepas berg3sel dengan sebuah Iori treIer..

KemaIang4n yang mer4gut ny4wa anak muda berusia 25 tahun itu berlaku dilebuhr4ya Elite berh4mpiran susur ke Sepang..

Dikatakan arw4h hendak pulang ke rumah kakaknya di Nilai untuk mel4wat ibunya.. Si ibu dikatakan menetap bersama kakak arw4h..

Kerana terlalu rindukan ibu..

Oleh kerana rindukan ibunya arw4h meng4mbil cuti tahunan dan berh4srat untuk pulang menemui ibunya itu.. Arw4h bert0lak dari Wesport setelah habis waktu berkerja sekitar pukul 04.00 petang pada sabtu yang lalu..

Ketika dalam perjal4nan mot0sikal yang ditungg4ng oleh arw4h berg3sel dengan sebuah Iori treIer.. Selepas berg3sel motosikal yang ditunggangi terb4bas dan arw4h meningg4l dunia ditempat kej4dian..

Arw4h menyew4 rumah di Pulau Indah bersama 2 orang rakan bujangnya dan baru 5 bulan berkerja di Wesp0rt..

Arw4h adalah anak kedua dari 3 orang adik beradik.. Yang pertama kakaknya dan yang ketiga pula ialah adik perempuan arw4h..

Anak lelaki tunggaI pergi seIama-Iamanya..

Bermakna arw4h adalah anak lelaki tunggaI di daIam keIuarga selepas bapanya meningg4l dunia sejak beberapa tahun yang lalu.

Kini, anak harapan di dalam keIuarga telah pergi seIama Iamanya meningg4lkan lbu dan dua lagi adik beradik.

Piihak keIuarga telah menghubungi kami pada hari sabtu yang lalu melibatkan pengurusan jen4zah arw4h..

Oleh kerana perlu melalui pr0ses s4ringan c0vid-19 sebelum boleh dibed4h sia$at untuk mengetahui puunca kem4tian arw4h.. Jen4zah hanya boleh kami uruskan dibilik pengurus4n jen4zah milik H0spital Serdang selepas zohor tadi..

Selepas jen4zah dim4ndi dan dikaf4nkan.. team kedua UKVJ terus membawa jen4zah ke Masjid Al-Azim Taman Semarak Nilai untuk disoIatkan..

Selesai disoIatkan jen4zah terus dibawa ke t4nah perkub0ran dan kemudian seIamat dikebvmikan sekitar pukuI 06.20 petang..

Semoga ibu dan adik beradik arw4h redha dengan kehiIangan insan yang mereka sayang..

Setiap yang berlaku sudah Allah tetapkan.. Kehidup4n dan kem4tian manusia hanya Allah sahaja yang Maha Mengetahui..
Salam t4kziah!

Kredit: w0wberita

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini