Heb̷at Kebes̷aran Allah, Walaupun Dilah̷irkan T̷idak Semp̷urn̷a, Kem̷ampuan An̷ak Ini Buat Ramai Terk̷edu

Heb4t Kebes4ran Allah, Walaupun Dilah1rkan Tidak Sempu-rna, Kemampuan Anak Ini Buat Ramai Terke-du | Kekur4ngan diri sebenarnya bukan penentu kem4mpuan seseorang itu, sebaliknya ia adalah keku4tan untuk membentuk kita menjadi insan yang lebih baik.

Ia dapat disimpulkan menerusi kis4h seorang kanak-kanak lelaki bernama Muhammad Alif Firdaus, yang mengh1dap Epidermolysis Bullosa merup4kan salah satu peny4kit kul1t yang se-rius.

Diseb4bkan peny4kit itu, jari jemari adik Alif tidak terbentuk dengan sem-purna, dengan kead4an kulitnya yang mengelupas dan kemer4h-mer4han.

Cantik tulisan adik Alif

Namun, disebalik kekurangan dirinya, adik Alif seorang yang tidak pernah meng4lah dan dia menjalani kehidupan norm4l seperti kan4k-kanak seusianya.

Menerusi perk0ngsian di Facebook ibunya, Ruz Dyah, melu4hkan rasa b4ngga dengan kem4mpuan an4knya itu. Meskipun jari jemarinya tidak sem-purna, tetapi anak itu m4mpu untuk menulis ay4t Al-Quran dengan baik dan cantik sekali.

Tak pernah mervngut, Alif kuat sem4ngat
Menvrut ibunya, ikutkan ag4k sukar untuk Alif menulis memand4ngkan jarinya sudah melek4t. Tetapi, an4knya yang kini berusia 10 tahun, tidak pern4h putvs semangat dan terus berusaha untuk menulis dengan baik.

Tambah ibunya, Alif memang kuat sem4ngat dan pandai berdikari. Malah, an4knya itu sentiasa ceria dan tidak pernah mervngut walaupun dia tid4k seperti rak4n-rak4nnya yang lain.

Lihat daripada senyum4n adik Alif, dia seorang anak yang ku4t dan bah4gia menjalani keh1dupannya, disamping keluarga serta r4kan-rak4nnya. Semoga adik Alif dapat menjadi inspirasi untuk kita sentiasa berusaha dan tidak mudah berputvs asa.

Sumber : Ruz Dyah

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini