Dah huIur minum̷an, dua abang ask̷ar p̷atah balik ris̷au pakcik kelap̷aran

Kehidupan di dunia sememangnya penuh dengan cabaran dan dugaan yang diberikan oleh Allah SWT. Tetapi setiap dugaan itu pasti ada hikmahnya meskipun sangat berat untuk dilalui oleh seseorang.

Menerusi aplikasi TikTok, seorang pengguna bernama @maslianadin memuat naik satu video memaparkan situasi s3dih yang terpaksa dilalui oleh seorang lelaki warga emas.

S3dih. Terb4yang ibu bapa sendiri

Video meraih ribuan t0ntanan itu memaparkan dua angg0ta tent3ra di luar sebuah rest0ran makanan segera dengan menaiki motosikal sebelum memberi minuman kepada seorang p4kcik yang duduk bersendirian di l0kasi berkenaan.

Pada mulanya, kedua-dua mereka hanya memberi minuman, namun meng4mbil keputusan untuk turut memberi mak4nan kerana pakcik itu kelihatan begitu kepena4tan.

Kejadian berlaku di Bayan Baru, Pulau Pinang itu sempat dirakam oleh Masliana yang turut berada di situ menyaksikan momen seb4k tersebut.

Perk0ngsian video berdurasi 17 saat berkenaan meraih perh4tian warg4net yang memuji keheb4tan dan kebaikan dilakukan oleh dua sah4bat itu selain turut mendoakan agar pakcik tersebut dalam kead4an baik.

Allahuakbar, semoga pakcik dimurahkan rezeki

rata-rata natijen memuuji siikap abg a$kar kita

Bagus wira negara datang memberi pertolongan! Ingatlah, setiap ujian yang datang adalah untuk mendekatkan diri kita sebagai seorang insan beriman.

Sumber: TikTok Masliana Din via omm

Kredit: d*dahsite

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini