Ibu M̷aut Kemal̷angan, Kini Tingg̷alkan Tiga Anak Masih KeciI

Terkes4n apabila melihat anak anak arw4h yang masih kecil men4ngis dan meratapi pem3rgian ibu kesayangan mereka. T4ngisan anak-anak arw4h kedengaran sangat ku4t saat diberi lihat w4jah ibu mereka dengan j4sad yang sudah tidak bergerak lagi.

Rakan rakan dari uniit bilal jen4zah muslimah juga meng4lirkan air m4ta.

Tonton Video Disini

Saya dan beberapa orang lagi rakan awal awal sudah berganjak ke tempat lain.

Tidak terd4ya untuk kami melihat situa$i sedih yang sedang berlaku dibilik w4kaf petang tadi.

Tangi$an anak anak buat ibunya yang sudah tidak lagi berny4wa. Tangi$an ke$edihan yang tidak m4mpu kami ceritakan dengan kata-kata.

Terlint4s difikiran kami bagaimana na$ib anak anak sekecil itu meneruskan keh1dupan tanpa ka$ih seorang ibuu?

Ketiga tiga anak arw4 masih kecil. Anak pertama arw4h lelaki berumur 4 tahun. Yang kedua juga lelaki berumur 3 tahun. Anak yang ketiga pula perempuan dan umurnya baru 1 tahun.

Ke$ian anak anak hldup tanpa ibuu di siisi.

Dari sia$atan awal piihak p0lis dikatakan motosikal yang dinaiki oleh arw4h terb4bas ketika sedang melalui bul4tan Simpang Lima Klang.

Ketika itu arw4h dalam perjalanan untuk pergi ke tempat kerjanya dikil4ng T0p Glove yang beral4mat di Kapar. Dikatakan arw4h berkerja sebagai pemb4ntu dikantin kil4ng tersebut.

Kej4dian kemal4ngan yang mer4gut ny4wa arw4h itu berlaku sekitar pukul 6.00 pagi.

Dua buah kend3raan turut terlibat dalam n4has kemal4ngan yang berlaku. Selepas terb4bas dan terj4tuh sebuah motosikal yang berada di belakang telah mel4nggar arw4h.

Ketika sedang terb4ring ke$akitan datang pula sebuah kereta yang tldak sempat menggel4k dan mel4nggar arw4h sekali lagi. Arw4h dis4hkan meningg4l dunia ditempat kej4dian selepas mengalami keced3raan tervk aklbat imp4k yang kuat ketika dil4nggar.

Jen4zah telah dibawa ke bilik f0rensik H0spital Tengku Ampuan Rahimah Klang untuk dibedah sia$at bagi mencari puunca sebenar kem4tiannya.

Apa yang saya per4san sewaktu jen4zah dalam perjalanan hendak dibawa ke t4nah perkub0ran, huujan tiba tiba turun agak leebat.

Tetapi sewaktu jen4zah diangkat untuk dimasukkan ke li4ng l4had hujann le.bat yang turun itu tiba tiba berh3nti.

Entah apa amalan yang dilakukan oleh arw4h ketika hldupnya. Kami lihat dengan m4ta yang ada urusan ter4khir arw4h untuk disem4dikan dirumah barunya telah Allah permud4hkan.

Masya Allah..

Hujan rahmat yang turun seperti turut sama men4ngisi pem3rgian ibu muda ini. Salam takzi4h buat anak anak dan suami arw4h..

Kredit: w0wberita

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini