S̷AYU. Selan̷g sehari, ibu muda meningg̷al dunia lepas bers̷alin anak sulung

Hasrat bagi menatap wajah zurlat tercinta tidak kesampaian apabila segala-galanya sudah tertulis untuk mereka yang telah dipanggil menemui pencipta-Nya.

Itu kisah peng0rbnan dua ibu muda yang ditakdirkan menlnggal dunia selepas melahirkan cahaya mata sulung masing-masing.

allahy4rham Umi Afiqah Alhanis Mohd Azmi, berusia 26 tahun menlnggal dunia selepas melahirkan bayl perempuan di h0spital Sultan Ismail Petra, Kuala Krai pada 15 Ogos lalu aklbat komplikasi dalaman.

Sungguh hebat j!had & syah!d buatmu adik iparku. Allah telah janjikan seorang puteri apabila dilahirkan nanti namun pemerg!anmu, Allah sahaja yang mengetahuiNya..

“Perginya dirimu amat dirasai oleh semua orang. Lin4ngan air mata membasahi bila mengenangkanmu. Sesungguhnya aku berdoa agar dikau tenang disana dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman,” luah Mohd Azhar Azmi.

Sementara itu, allahy4rh4m Noor Syahira Azizi, berusia 21 tahun menlnggal dunia pada 16 Ogos lalu selepas 10 hari melahirkan bayl lelaki di h0spital Tengku Ampuan Rahimah, Klang.

Menurut pihak pengurusan jenzah Mr Wan Cai Official, arwh dalam keadaan normal selepas bersalin namun kesihatannya tiba-tiba mer0sot sebelum diser4ng s4wan serta hilng ingatan sehingga k0ma.

“Doktor mendapati otak ibu muda ini sudah lagi tidak berfungsi selepas bert4rung nyawa.. Akhirnya arwh menghembvskan nafasnya yang terakhir..

“Berakhir juga satu penderltaan.. Terhenti sudah segala kesakltan.. Perginya seorang isteri dan insan yang dicintai.. Terpvtus sudah kasih sayang di antara si suami dan si isteri,” kongsinya.

Al-Fatihah dan salam takzlah buat kedua-dua keluarga arwh. Semoga r0h mereka dicucuri rahmat dan diletakkan di syurga Allah SWT.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber : wowberita

Via lepat pisang