Inilah Seb4b Mengaapa Muuka Taw4nan ISlS Kelih4tan Tenaang Ketika Dip4ncung Atau Dib4kar

Inilah Seb4b Mengaapa Muuka Taw4nan ISlS Kelih4tan Tenaang Ketika Dip4ncung Atau Dib4kar | Bek4s pekeerja ISlS memb0ngkar r4hsia mengapa para taw4nan ISlS yang ter4ncam dip4ncung atau dib4kar h!dup-h1dup selalu kelih4tan tenang.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Bila dilihat dari video yang sering mereka tay4ngkan ke internet, para taw4nan yang biasanya mengen4kan baju oren itu memang nampak begitu tenaang dan tidak ket4kutan.

Saleh, nama samaran, seorang m4ntan penerjemah yang bekerja untuk ISlS, mengat4kan kepada Sky News bahawa semua taw4nan itu diboh0ngi setiap hari.

Sebelum pembuunohan sebenar dil4kukan, para taw4nan memang sudah dibias4kan untuk membuat video seperti itu. Alas4nnya untuk meminta wang tebus4n dari pemer!ntah.

Jadi ketika pembuunohan benaar-benaar akan dilakukan, para taw4nan merasa bahawa itu hanya gertaakan saja.

Saleh menuutuurkan pembicaraannya dengan salah satu alg0jo di ISlS, “Jihadi John” yang akh!r ini dikenali dengan nama Mohammed Emwazi.

“Dia selalu meng4takan, tiada masalah, hanya ingin dir4kam. Kami tidak akan membuun0hmu. Kami hanya ingin tebuusaan dan meminta pemer!ntah negaramu berheenti menyer4ng Syria. Kau tidak bers4lah, kau kan hanya penguunjung di sini,” kata Saleh menirukan uc4pan John.

Peng4mbilan video ini pun seriing dil4kukan. Seh!ngga p4ra taw4nan menganggapnya menjadi biasa. Para taw4nan dibuat begitu mer4sa rapaat dengan para tenteera ISlS.

Fotografer berasal dari Jeepun yang bernama Kenji Goto baahkan diberi nama Abu Saad agarr dia mer4sa seelesa dan r4pat dengan tenteera ISlS.

“Setiap masa mereka meng4takan riileks kepada Goto. Dan itu membuatkan ia pun meraasa ten4ng,” Kata Saleh.

Sumber