Jadi F̷o̷od R̷ider Lepas Diberh̷enti Kerja, Term̷enung Tengok Mot̷osikal ‘T̷otal L̷ost’

Jadi F00d Riider Lepas Diberh3nti Kerja, Termeenung Tengok Mot0sikal ‘T0tal L0st’ | Penul4ran pand3mik C0VID-19 yang mel4nda duniia meny4ksikan ada antara kita tidak bernaasib baaik apabila diberhent!kan kerja. Tuurut meng4lami naasib yang sama, se0rang pemuda ini neekad memilih kerjaya sebagai penghantar mak4nan sepeenuh masa bagi men4mpung suumber rezekinya. Naamun siapa saangka baru sahaja bertuk4r biidang, lain pula masalah meniimpanya.

Rider terliibat dalam n4has.. cuba taahan peerit di bawah seb4atang p0kok

Terbaharu menerusi aplik4si TikT0k, wanita bernama Syuhada Rahman telah berk0ngsi paparan mengenai seorang rider yang terliibat dalam sebuah n4has sewaktu dalam perjalanan menghantar pes4nan. Kej4dian itu dipercayai berlaku apabila riider berkenaan bert3mbung dengan sebuaah kereta dari belakang. Apa yang meny3ntuh hati, pemuda berkenaan dilihat se0lah-olah sedang men4han peerit di bawah seb4tang p0kok.

Termeenung tengok kead4an mot0sikal yang sudah ‘t0tal l0st’

Mengen4ngkan saatu-satunya mot0sikal yang digun4kan untuk mencari rezeki kini telah r0sak, dia cuma m4mpu termeenung mungkin sayu memikirkan kerugiiian yang perlu ditanggungnya nanti. Meskipun beberapa sudah diten4ngkan, naamun riider berkenaan seakan-akan tidak peduli selain melu4hkan seedih atas naasib meniiimpanya.

@syuhadatbe

Kalau kita rasa kita susah, ada lagi yang lagi susah dari kita😪 #fyp #foryoupage #youngcreators #tiktok #prayforgrabrider #kitajagakita #KampungKu

♬ V_jalan panjang – velyndry

Kuatkan semangat & sem0ga dikurniakan rezeki baru selepas dug4an ini

Menjengah ke ruangan k0men pula, raata-raata netiizen tuurut berseedih dengan berita tersebut. Selain melu4hkan rasa siimpati atas naasib meniimpa lelaki itu, mereka juga berh4rap agar riider berkenaan terus taabah sekali gu.s mend0akan agar urus4nnya sentiasa diprmudahkan.

Sumber : TikTok syuhadatbe, wany, Kish Dunia

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini