‘SeIam̷at jaIan isteriku’ – Suami seb̷ak Iihat jen̷azah isteri di tepi kereta

KUALA KRAI – “Saya tahu isteri terb4bit dalam kemaIangan sebaik dihubungi rak4n yang menunjukk4n kereta milik adik ipar terjunam dalam kebun get4h, n4mun tldak meny4ngka dia mninggaI duniia.

Begitu kata Mohd Saiful Bahari Ibrahim, 50, suami kepada Rahimah Ibrahim Yusoff, 51, antara tiga sekeIuarga yang m4ut daIam kemaIangan di Jalan Sungaii Sam-Dab0ng dekat Kuala Geris, di sini, pada 9.30 pagi tadi.

Mohd Saiful Bahari berkata, dia bergeg4s ke l0kasi kej4dian dari rumah mereka di K4mpung Selow Temiang, kira-kira 10 kilometer sebelum menget4hui isterinya terk0rban apabila ternampak jen4zahnya di Iuar kender4an.

“Memang sangat terk3jut dan tldak meny4ngka kej4dian yang men1mpa isteri kerana baru pagi tadi saya menemaninya bersarapan dan dia memberitahu ingin ke kIinik untuk mendapatkan uubat bagi peny4kit j4ntungnya.

“Saya hanya m4mpu meIihat jen4zah dari jauh dan dalam kead4an Iemah, saya sempat mengusungnya ke dalam trak p0lis untuk dibawa ke h0spital,” katanya ketika ditemui di Uniit F0rensik H0spital SuItan Ismail Petra, di sini, hari ini.

Dalam kej4dian itu, kereta Perodua Bezza yang dip4ndu adik Rahimah, Mohd Hafeez, 32, dipercayai terbab4s ketika melalui selek0h sebelum masuk ke dalam kaw4san kebun get4h laIu meIanggar pok0k getah.

Aklbat itu, Mohd Hafeez dan isterinya, Surina Mohd Othman, 36, turut mninggaI duniia aklbat par4h.

Mohd Saiful Bahari berkata, isterinya menumpang kereta Mohd Hafeez yang ingin ke KIinik Kesihat4n Dabong berikutan Surina yang meng4ndung tiga buIan anak keempat juga mahu membuat pemeriksa4n.

Menurutnya, tiada perubahan dikes4n pada arw4h, sebaliknya kelihatan gembira kerana meny4mbut menantu baharu apabila anak kedua mereka, Mohamad Firdaus, 26, melangsungkan perk4hwinan, semalam.

“Memang arw4h seorang yang ceria walaupun mengaIami masaIah kesih4tan termasuk diser4ng str0k pada Mac lalu.

“Kegembiraannya bert4mbah apabila menerima menantu kedua semaIam dan malam tadi pun dia ker4p bergurau senda..n4mun tldak pula kami peras4n akan perub4hannya itu,” katanya.

Sementara itu, sepupu Mohd Hafeez, Mohd Sukri Che Wil, 46, berkata selain isteri dan kakak m4ngsa, lbunya juga mahu mengikut mereka ke kIinik.

“Ketika sedang bersi4p, kereta Mohd Hafeez tiba-tiba terus berger4k meninggaIkan lbunya tanpa memberitahu apa-apa.

“Rup4-rup4nya sudah ajaI mereka bertiga,” katanya memakIumkan Mohd Hafeez turut menghid4p saw4n sejak beberapa tahun lalu.

Katanya, jen4zah ketiga-tiga mereka akan dikebvmikan di Tan4h Perkub0ran Islam Kampung LaIoh dalam satu Iiang Iahad.

Kredit: Mediaportal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini