Jas̷ad terbujurr k̷aku di tepi jaIan, Amirul m̷aut puIang dari temp̷at kerja

PETALING JAYA – Seorang penungg4ng m4ut seIepas mot0sikalnya dir3mpuh pacu4n empat r0da di BuIatan JaIan Persiaran Lestari Perdana, Seri Kembangan, malam tadi.

Dalam kemaIang4n kira-kira pukul 9.28 malam itu, m4ngsa hanya dikenali sebagai Amirul, 22, berasal dari Seri Kembangan itu m4ut di tempat kej4dian aklbat ceder4 par4h.

Ketua Jab4tan Sia$atan dan Penguatkua$aan Trafik (JSPT) Selangor, Superintendan Azman Shari’at berkata, sia$atan p0lis mendapati pem4ndu Toyota Hilux berusia 51 tahun yang dalam perjaIanan dari arah Puch0ng didapati tldak memberhent1kan kender4annya sebaik tiba di buIatan terb4bit.

“Su$pek dipercayai terus mel4nggar mot0sikal Honda EX5 ditungg4ng m4ngsa yang ketika itu sedang berger4k di buIatan dan daIam perjaIanan ke arah Seri Kembangan.

“Pem4ndu Toyota Hilux yang dipercayai m4buk kemudian tldak memberhent1kan kender4an selepas meIangg4r m4ngsa dan terus memecutt untuk mel4rikan diri,” katanya dalam kenyat4an hari ini.

Tambah Azman, beberapa pengguna jalan raya lain yang meIihat kej4dian itu terus mengej4r kender4an su$pek.

Difahamkan, beberapa penungg4ng mot0sikal mengej4r kender4an su$pek sehingga ke Lebuhr4ya Bukitt JaIil berh4mpiran bangunan SIRIM yang berada di bawah bidang kua$sa JSPT Kuala Lumpur. – K! ONLINE

Kredit: w0wberita

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini