Dah 10 Tahun Ayana Jihye Moon M̷asuk Islam, Adakah Kec̷antikkan Beliau Melalui Pembed̷ahan?

(Bergetar Tulang Rusuk) Kini Sudah 8 Tahun Ayana Jihye Moon M4suk Islam, Adakah Kecantikkan Beliau Melalui Pembed4han? |
Kis4h Ayana Jihye Moon dimana dia merupakan se0rang gad1s Korea Sel4tan mem3luk agama Islam dan berh1jrah ke Indonesia beberapa tahun lalu viral dan menjadi bualan hangat warganet.

Wanita berusia 25 tahun ini juga dikenali sebagai model musl1mah yang cukup popular di laman sosial dan menerusi Instagram juga dia kini sudah mempunyai 3.2 jut4 followers yang senang mengikuti perkembangannya.

Walau bagaimanapun, kis4hnya sangat men4rik perhatian netizen seh1ngga Ayana Jihye Moon ini turvt menjadi inspirasi buat g4dis muda di luar sana.

Perk0ngsian Ayana Jihye Moon baru-baru ini juga menjad buah mulvt warganet apabila dia berk0ngsikan perasaan gemb1ra kerana adik lelakinya yang juga mem3luk agama Islam sekitar Mac tahun lalu dan meng1kuti jejak langk4hnya membuatkan pada tahun ini dia dapat menjalani ib4dah puasa bersama adik.

Selain itu, perk0ngsian terbaru Ayana Jihye Moon tentangnya juga mencuri tumpuan ramai apabila dia berk0ngsikan kis4h pada hari dirinya mem3luk agama Islam bersempena tarikh 29 April.

“29 April. Sudah 8 tahun. Hari ini, 8 tahun yang lalu saya masuk Islam. 8 tahun lalu, saya sendiri. 8 Tahun lalu, saya tidak percaya diri.

“Dan sekarang saya percaya diri sebagai seorang musl1mah dan men4ntikan masa dep4n saya sebagai seorang musl1mah dalam Islam.”

Kini dia sudah percaya diri sebagai seorang musl1mah, Ayana Jihye Moon juga bersyukur imannya sem4kin hari semakin ku4t.

“Alhamdulillah, iman saya semakin hari semakin ku4t. Semoga saya bisa tetap istiqomah dan selalu dalam lindungan Allah SWT.”

Dalam pada masa yang sama, perk0ngsiannya kelmarin itu meraih perhatian ramai dan mereka turvt meningg4lkan pelbagai komen pos1tif buatnya.

Kecantikan semula jadi…

Ayana yang menggunakan nama @xolovelyayana di laman Instagram mil1knya telah membuat peng4kuan bahawa waj4hnya adalah semula jadi dan tid4k melakukan apa-apa pembed4han.

Jangan buat apa-apa spekvlasi…

Kredit: imuslimnetwork