“Jod̷oh Pilihan Orang Tu̷a, T̷ak pernah bercint̷a..” Pemud̷a ‘nerv̷ous’ kali pertam̷a jumpa bak̷al isteri

Tldak dinaflkan, masih terdapat anak yang menyerahkan soal jodoh kepada ibu bapa. Bkan terlalu memilih, namun pelbagai faktor menyebabkan mereka bersetuju sahaja dengan pilihan orang tua.

Mungkin situasi tersebut boleh dikaitkan dengan seorang pemuda ini yang gementar apabila kali pertama bertentangan mata dengan bakal isterinya.

Kisah pemuda itu dikongsi oleh adik perempuannya yang dikenali sebagai Bibi Eddy dengan memuat naik satu rakaman video menerusi aplikasi TikTok.

Video part 1

Menurut Bibi, abangnya jelas kelihatan ‘nervous’ namun cuba bertenang ketika berkunjung ke rumah ibu bapa bakal isterinya bersama beberapa ahli keluarga lain.

“Abang saya kali pertama jumpa bakal isteri dia. Sebelum ni tak pernah jumpa langsung, nampak gementar dia..,” tulisnya.

Selain itu, dia juga berkongsi satu lagi video memaparkan wajah bakal kakak iparnya yang dilihat duduk tersenyum tldak jauh dari lelaki berkenaan.

Video part 2

Meninjau ke ruangan komen, video pertama yang meraih hampir 850,000 tontonan itu mendapat pelbagai reaksi netizen dimana rata-ratanya memuji ketampanan lelaki selain berseloroh dengan bertanya Bibi sekiranya memiliki abang lain yang masih bujang.

Malah, segelintir netizen mengatakan wajah bakal isteri abangnya kelihatan seiras seperti pelakon popular Uqasha Senrose sekali gus tidak jemu mata memandang.

Ada beradik lelaki lain tk

Siapa wanita bertuah tu?

Tak pernah bercinta ke?

Dua2 segak! Moga naik pelamin

Cantiknya, iras Uqasha Senrose

Jodoh pilihan keluarga ke apa?

Sama cantik sama padan

Sumber : omm

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini